pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 25.06.2019 09:49:15

Urugvaj premagal Čile, slovo Japonske in Ekvadorja

Reuters
Nogometaši Urugvaja so zahvaljujoč zadetku Edinsona Cavanija v 82. minuti tekme proti branilcem naslova južnoameriškega prvenstva, Čilencem, z zmago z 1:0 osvojili prvo mesto v skupini C. Tako Ekvador kot Japonska pa sta po remiju (1:1) ostala brez izločilnih bojev na Copi Americi.

Na stadionu Maracana v Rio de Janeiru so Urugvajci prehiteli vodilne v skupini, Čilence, in končali prvi del prvenstva s sedmimi točkami, Čilenci so jih zbrali šest.

Urugvaj se bo v soboto tako na izpadanje v Salvadorju pomeril s Perujem, Čile pa bo obrambo naslova prvaka Južne Amerike in lov na tretjo zaporedno zvezdico nadaljeval v petek v Sao Paulu, ko se bo pomeril s Kolumbijo.


V preostali tekmi skupine C je Shoya Nakajima v belo Horizonteju popeljal Japonce v vodstvo v 15. minuti, a prednost ni dolgo trajala, saj so Ekvadorci 20 minut pozneje preko Angela Mene izenačili.

Japonska je tako končala na tretjem mestu skupine C z dvema točkama, prav tako Paragvaj v skupini B. A v četrtfinale je kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca napredoval Paragvaj, zahvaljujoč boljši gol-razliki.

Paragvaj zdaj v četrtek v Porto Alegreju čaka gostiteljica Brazilija. Preostali četrtfinalni par je Argentina - Venezuela, tekma bo v petek v Rio de Janeiru.

Članki iz rubrike