sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 17.04.2019 15:32:38

ČISTA EKSTAZA! Takole so nogometaši Ajaxa PONORELI V SLAČILNICI (video)

Amsterdamski Ajax je spet hit, čeprav je s štirimi naslovi evropskega prvaka med uspešnejšimi klubi na stari celini, v resnici ne sodi med velikane.

Denar pač ni na strani Nizozemcev, ki so svoje največje uspehe vselej dosegli z neizmernim talentom. Tudi tokrat je tako, saj z mlado ekipo niso bili v nikakršnih kombinacijah za naslov, praktično nihče jih ni uvrščal med favorite. A v ospredje je spet stopila nogometna romantika in Ajax je spet postal simpatični in oboževan klub, ki se je največjim postavil po robu. V končnici lige prvakov je po vrsti izločil madridski Real, ki je branil naslov, ter zdaj še Juventus s Cristianom Ronaldom.

ajax
Profimedia


"Spet smo izločili enega od favoritov za naslov evropskega prvaka. Z našo filozofijo lahko premikamo svoje meje in spet smo to storili. Lahko ste videli, da se nas je Juventus ustrašil, podobno je bilo tudi z Realom. Proti nam in našem slogu nogometa je izjemno težko igrati, saj smo tehnično zelo močni, imamo nadarjene igralce. Tudi v obrambi. Samo mi smo sposobni igrati takšen presing," je po veliki zmagi v Torinu dejal trener Ajaxa Erik ten Hag.

Ekipa iz Amsterdama je imela sinoči 58 odstotkov dobljenih dvobojev s tekmeci iz Torina. Tudi statistika udarcev na nasprotna vrata je bila na strani Nizozemcev.

Po tekmi, ko so nizozemski navijači noreli na tribuni, so njihovi ljubljenci slavili v slačilnici. Videoposnetek prešernega slavja je kakopak hitro zaokrožil po svetovnem spletu.

ajax navijaci 1
Profimedia


Ajax bo nocoj dobil tekmeca v polfinalu, to bo boljši iz angleškega obračuna med Manchester Cityjem in Tottenhamom. Slednji je prvo tekmo dobil z 1:0.

Zanimivo, nizozemski klub je prvi vzpon doživel v prvi polovici sedemdesetih, ko je z Johanom Cruyffom osvojil tri zaporedne naslove evropskega prvaka, drugega pa sredi devetdesetih, ko je na prestol skočil leta 1995, naslednje leto pa je zaigral v finalu. Približno isto obdobje je minilo in Ajax še tretjič koraka na evropski vrh.

In tudi zanimivo, Ajax v zadnjih štirih sezonah ni uspel osvojiti naslova v domačem prvenstvu. Morda bo še za eno leto podaljšal post, v tem trenutku z velikim tekmecem PSV-jem uprizarja mrtvi tek - štiri kroge pred koncem imata oba isto število točk.

Značke: ajax, slavje

Članki iz rubrike