Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
4 21.03.2019 21:32:43

Modriću še eno veliko priznanje

Luka Modrić
Profimedia
Kapetan hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić je najboljši športnik leta 2018 po izboru Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS). Zvezdnik španskega Real Madrida je nagrado prejel v Zagrebu, na novinarski konferenci hrvaške reprezentance pred tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Azerbajdžanu.

Modrić je prejel 419 glasov članov AIPS oziroma 13,15 odstotka vseh glasov. Na drugem mestu je končal srbski teniški igralec Novak Đoković s 337 glasovi oziroma 10,58 odstotka. Na tretjem mestu je končal švicarski tenisač Roger Federer, ki je dobil 290 glasov oziroma 9,1 odstotka.


Trojici so v glasovanju novinarjev s petih celin sledili francoski nogometaš Kylian Mbappe, britanski voznik formule 1 Lewis Hamilton, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, poljski smučarski skakalec Kamil Stoch, avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher, ameriški košarkar LeBron James in francoski biatlonec Martin Fourcade.

Modrić je z Real Madridom osvojil ligo prvakov, poleti pa je Hrvaško popeljal do finala svetovnega prvenstva v Rusiji, v katerem so naši južni sosedi izgubili proti Franciji. Med drugim je dobil nagrado za najboljšega nogometaša po izboru Fife in zlato žogo.

Značke: nogomet, nagrada, mediji

Članki iz rubrike