evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

sta
sta
1 20.02.2019 23:09:37

Oblak z lepo popotnico v Torino (VIDEO)

Reuters
Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov z madridskim Atleticom gostil torinski Juventus in ga premagal z 2:0. Na drugi tekmi večera je Manchester City v gosteh premagal Schalke s 3:2.

V derbiju osmine finala v Madridu si je Atletico zasluženo priigral visoko prednost za povratno tekmo. Zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo je sicer prvi zagrozil - s prostega strel s 30 metrov, Oblak pa je žogo odbil.

V 12. minuti je bil z glavo iz bližine premalo natančen Leonardo Bonucci, domači pa so bili najnevarnejši v 15. minuti po strelu Thomasa Parteyja od daleč, a je bil Wojciech Szczesny na mestu. Španci so v 27. minuti zahtevali še najstrožjo kazen po padcu Diega Coste, po pregledu z VAR pa so sodniki dosodili le prosti strel na robu kazenskega prostora.

atletico juventus
Reuters


Costa je imel v 50. minuti izjemno priložnost za vodstvo Atletica, ko je prišel praktično sam do roba kazenskega prostora, nato pa zgrešil cilj. Tri minute pozneje je sam poskušal še Antoine Griezmann, Juventusov vratar pa je izvrstno posredoval in žogo poslal v prečko.

V 70. minuti je zadel prav nekdanji Juventusov napadalec Alvaro Morata, a so po pregledu z VAR sodniki zadetek razveljavili zaradi domnevnega prekrška Španca nad Giorgiom Chiellinijem.

V 78. minuti pa so domači vendarle zasluženo povedli, po kotu je do odbite žoge prišel Jose Maria Gimenez in iz bližine zadel za 1:0. Na 2:0 je povišal Diego Godin v 83. minuti, ko je tudi zadel iz bližine po novi prekinitvi in odbiti žogi.

Jan Oblak, ki je z Atleticom odigral že 41 tekem v ligi prvakov (na 23 ni dobil gola), se je izkazal še v 90. minuti po strelu Federica Bernardeschija z roba kazenskega prostora. Ronaldo pa je zatem žogo poslal še čez gol.

V Glesenkirchnu je favorizirani Manchester City prišel do zmage, a po hudih mukah. Angleži so prvi zagrozili, ko je Sergio Aguero sprožil z glavo, Ralf Fahrmann pa je branil. Vratar domačih je v 18. minuti slabo oddal žogo, kar je izkoristil Aguero po podaji Davida Silve za 1:0.

Sledilo pa je obdobje Schalkeja, najprej je bil nevaren Mark Uth v 25. minuti, v 38. in 45. minuti pa je Nabil Bentaleb unovčil kar dve najstrožji kazni, prvo je zakrivil Nicolas Otamendi z igranjem z roko, drugo pa s prekrškom Fernandinho, za nemško vodstvo z 2:1.

Že globoko v sodniškem dodatku prvega dela so spet zagrozili Angleži, Bernardo Silva je bil z roba kazenskega prostora le malo premalo natančen, tako kot tudi Kevin De Bruyne in Ilkay Gündogan v uvodu drugega dela.

V 68. minuti so nastopile nove težave za City, saj je Otamendi dobil še drugi rumeni karton. Kljub temu je v 77. minuti Bernardo Silva znova zagrozil, a žogo spet poslal le malo čez prečko.

V 85. minuti pa so Angleži izenačili, Leroy Sane je mojstrsko izvedel prosti strel s približno 20 metrov in zadel tik ob desni prečki. Za še večje veselje gostov je poskrbel Raheem Sterling z golom za zmago s 3:2.

V torek so se Liverpool in Bayern ter Lyon in Barcelona razšli z 0:0, že prejšnji teden pa je PSG v gosteh premagal Manchester United z 2:0, Roma je bila z 2:1 doma boljša od Porta, Tottenham je s 3:0 v Londonu porazil Borussio Dortmund, branilec naslova Real Madrid pa v gosteh z 2:1 Ajax.


Izidi prvih tekem osmine finala

- torek, 12. 2.:
Manchester United - PSG 0:2 (0:0)
Roma - Porto 2:1 (0:0)

- sreda, 13. 2.:
Ajax Amsterdam - Real Madrid 1:2 (0:0)
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund 3:0 (0:0)

- torek, 19. 2.:
Liverpool - Bayern München 0:0
Olympique Lyon - Barcelona 0:0

- sreda, 20. 2.:
Schalke 04 - Manchester City 2:3 (2:1)
Atletico Madrid - Juventus 2:0 (0:0)

Članki iz rubrike