Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 13.12.2018 14:11:38

HRVATI BODO PONORELI! So Luki Modriću ODVZELI ZLATO ŽOGO? Nova razvrstitev po točkah OSUPNE (foto)

Reuters
Se spomnite, koliko prahu se je dvignilo okoli glasovanja za Zlato žogo. Kako močno so Hrvati na križ pribili teve komentatorja Andreja Stareta, ki je glasoval v imenu Slovenije in med pet izbrancev ni uvrstil Luke Modrića.

Prišlo je celo tako daleč, da je doktor Stare odgovoril Hrvatom, češ da tudi iz njihove strani ni prišla niti ena točka za Jana Oblaka. Prah se je polegel in karavana je šla dalje.

Naši južni sosedi še naprej slavijo svojega junaka iztekajočega se leta, Modrić je namreč v očeh mnogih prvo ime nogometnega leta 2018. Hrvaško je popeljal v finale svetovnega prvenstva, bil je izbran za najboljšega posameznika mundiala, standardno dobro igra tudi za madridski Real. Za veliki finale je osvojil še najprestižnejšo lovoriko, Zlato žogo oziroma Ballon d'Or. Torej, prekinil 10-letno vladavino Lionela Messija in Cristiana Ronalda.

Pa je res tako? Se je res zgodilo? Če na najbolj znani spletni enciklopedija odjadrate na stran Zlate žoge, boste presenečeno ugotovili, da je letošnji zmagovalec v resnici Španec Paquito Rañales iz španskega kluba Suspendedores F. C., ki je s 753 točkami za seboj pustil Cristiana Ronalda (478) in Antoina Griezmann (414). Na 25. mestu je končal Jan Oblak.

Jasno, nekdo je priredil podatke, nekdo je kratko malo izbrisal Luko Modrića in na njegovo mesto zapisal neobstoječega nogometaša. Na Wikipedii je pač to mogoče - zato je tako celovita, zajetna, vseobsegajoča, na drugi strani pa tudi še kako ranljiva.

A zakaj se je neznani nepridiprav spravil ravno na Modrića? Kdo ve, a jezni Hrvati utegnejo celo posumiti, da za vsem tem stoji doktor Andrej Stare ...

ballon dor

ballon dor 1

Članki iz rubrike