Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 21.08.2018 11:58:26

ŽAREK UPANJA! Mladi nogometaš, ki je pred letom doživel srčni zastoj in se NI ZBUDIL, je zdaj ...

Abdelhak Nouri
vszi
Mnogi se zagotovo še spomnite mladega nogometaša Ajaxa Abdelhaka Nourija, ki se je na pripravljalnem srečanju v Nemčiji zgrudil in na tragičen način zaključil kariero s trajnimi življenjskimi posledicami.

Zdaj je pri družini Nouri vendarle posijal žarek upanja. Spomnimo, da je 8. julija na pripravljalnem srečanju proti Werderju iz Bremna, Abdelhak Nouri doživel srčni zastoj, po katerem je utrpel nepopravljive možganske poškodbe. 

Družina, ki se je odločila prvič spregovoriti o stanju mladega nekdanjega nogometaša, je sporočila, da se je 5. avgusta zbudil iz skoraj 13-mesecev trajajoče kome. 

Poleg tega je začel prepoznavati člane svoje družine, poteka pa tudi enostavna komunikacija s premikanjem obrvi za odgovore da in ne ter da odpira usta na ukaz. 

"Nevrološki znaki so precej boljši kot pred meseci," je za nizozemske medije dejal njegov brat Abderrahim, ki je kasneje pristavil še, da se Abdelhak ne more gibati sam, da lahko premika le glavo. Občasno ga posadijo v invalidski voziček, da ga malce razgibajo. 

Jasno je, da Abdelhak nikoli ne bo več deloval na način kot med nogometno kariero, toda vseeno gre za spodbudne znake, četudi so zdravniki dejali, da veliko možnosti za razvoj možganskih funkcij ni. 

"Vseeno smo v težkih časih. Vemo, da ima Abdelhak vzpone in padce, toda pomagamo mu v teh trenutkih. Ni lahko, a z njim smo 24 ur na dan," je še za The NOS pripomnil brat Abderrahim.

Nouri je trenutno v ustanovi, kjer lahko zanj poleg družine skrbi tudi za to usposobljeno osebje, kmalu pa naj bi odšel domov, če bodo dovolili v družinskem stanovanju nekaj gradbenih modifikacij. 

Družina se je še zahvalila klubu Ajaxu, ki ves čas bdi nad situacijo in na obisk pošilja svoje predstavnike. 

abdelhak-nouri-cropped_166k2wqzb81pezz9ki06l1h7y

Članki iz rubrike