stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 21.08.2018 08:15:03

HVALA, JAN! Atletico na nogah, OBLAK rešil ekipo z NEMOGOČIM POSREDOVANJEM tik pred koncem (video)

Reuters
Nova sezona, stari Oblak.

Pravzaprav je šlo za prvo tekmo nove sezone, Jan Oblak je s svojim Atleticom gostoval pri Valencii, po vodstvu rdeče-belih v prvem polčasu pa so domači netopirji v nadaljevanju izenačili na 1:1. Zaključek obračuna je bil divji. Obe moštvi sta lovili zmago, nevarna akcije so se nizale na obeh straneh, vendarle pa je bil Atletico tisti, ki je bolj odločno poskušal priti do zmage. A kot se to rado zgodi, je iz protinapada udarila Valencia.

Sredi najhujšega madridskega pritiska so netopirji izvedli sijajno akcijo, ki je danskega novinca v moštvu Daniela Wassa poslala proti Janu Oblaku. Malce s strani, a samega in povsem neoviranega. Danec, ki je prišel iz Celte, je tudi odlično streljal, žogo poslal mimo vratarja, toda imel je to smolo, da ne gre za kakršnegakoli vratarja. Oblak se je namreč kot mačka uspel spustiti na tla in z roko napol čudežno preusmeriti žogo.

Analitiki v Španiji poudarjajo, da taka obramba ob boju z napadalcev eden na enega med strokovnjaki velja za malodane nemogočo, saj ga praktično ni vratarja, ki bi zmogel tako hitro spustiti roko na tla. Ponavadi se čuvaji mreže v takih dvobojih preprosto zanašajo na zapiranje kota in na noge, zato ni nič čudnega, da je posredovanje dvignilo na noge španske medije. "Kaj bi brez Oblaka. Svoj pečat je pustil z nemogočo obrambo," piše Marca, medtem ko As dodaja, da je s čudežem rešil zlata vredno točko.

Posnetek si seveda lahko pogledate spodaj. če ne želite spremljati vseh vrhuncev tekme, prevrtite na 4:22.   

Članki iz rubrike