Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 21.07.2018 10:18:34

ŠOKANTNA poteza moskovskega Torpeda, zaradi navijačev so igralca NAGNALI iz kluba

Le nekaj dni po koncu svetovnega prvenstva iz Rusije prihaja novica o rasističnem škandalu. V središču je moskovski klub Torpedo.

Ruski tretjeligaš je pred dnevi angažiral temnopoltega igralca Ervinga Botako-Yobomo, potem pa je sledil hud pritisk navijaške skupine na vodstvo kluba. Da želijo imeti čist klub z le bolopoltimi igralci, so vodilnim ljudem dali vedeti rasistično nastrojeni navijači in pritisk stopnjevali z grožnjami. Zelo kmalu so dosegli svoje, saj je klub z 19-letnim igralcem, ki je sicer rojen na obronkih Moskve, ima pa afriške korenine, po nekaj dneh prekinil pogodbo. Pri tem ni pomagalo, da je fant v mlajših selekcijah že igral za ta Torpedo.

Erving Botaka-Yoboma 1


Predsednica Jelena Jelenceva je popustila pred navijači, v javnosti pa skušala dogodek prikazati v povsem drugačni luči. Po njenih besedah barva kože ni kriterij, po katerem bi klub sestavljal ekipo."Ko smo se z nekdanjim klubom igralca dogovarjali, smo se dogovorili za prost prestop. Potem so nam poslali zahtevek po odškodnini, kar zaradi jasno začrtane klubske politike ne moremo storiti."

Predsednik sindikata nogometašev Aleksander Zotov ne verjame predsednici in ostro obsoja potezo Torpeda: "Svetovno prvenstvo je v ruski nogomet res vneslo pozitivne spremembe, vendar idioti so še vedno tukaj. Ljudje z omejenim pogledom na svet obstajajo v vsaki državi."

Značke: rusija, rasizem

Članki iz rubrike