stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 26.05.2018 09:16:37

Zvezda, Partizan, Dinamo in Hajduk prvič po razpadu 'Juge' SPET SKUPAJ

Nekateri so trdili, da se to ne bo nikoli zgodilo. Nekateri so ves čas navijali, da bi se to čim prej zgodilo. Kaj? Ponovna združitev velike jugoslovanske četverice.

Za zdaj ne gre za članske ekipe, ampak za turnir mladih nogometašev - v hrvaškem mestu Velika Gorica, jugovzhodno od Zagreba. Po razpadu Jugoslavije in po vojni, ki se je razplamtela na območju te nesrečne države, ki je v svojem času naravnost blestela v športnih arenah, ni bilo mogoče pričakovati, da bi se hrvaški in srbski nogometni klubi merili v skupnem tekmovanju. V košarki, rokometu, vaterpolu in še kakšnem športu je šlo, nogomet pa je vendarle nekaj posebnega.


Zdaj se stvari vendarle premikajo, organizatorji 9. pokala Alpas so združili štiri velike klube iz Beograda, Zagreba in Splita. Kot zadnjega so v sodelovanje prepričali Partizan - klub, kateremu je med letoma 1958 un 1960 predsedoval poznejši hrvaški predsednik Franjo Tuđman.

"Nikoli ne smemo pozabiti univerzalnega sporočila športa, da mora povezovati in ne deliti," je dejal organizacijski vodja Kristijan Japec, ki je kar pet let nagovarjal beograjske črno-bele. In naposled uspel. Zdaj pa pojasnjuje: "Po velikem pretepu na turnirju v Milanu, se organizatorji podobnih turnirjev najraje izognejo beograjskih klubov. Obenem se starši bojijo za varnost svojih otrok, na koncu pa so navdušeni z gostoljubjem. Pri nas nikoli ni bilo niti enega incidenta."

Članki iz rubrike