franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 27.04.2018 00:55:00

IZJEMNI JAN OBLAK: Proti Arsenalu je s sedmimi obrambami Atleticu priboril odlično izhodišče

Reuters
Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi lige Europa. Jan Oblak je z Atleticom gostoval pri Arsenalu in se domov vrnil z odličnim izhodiščem, saj je bilo 1:1. Ob tem je treba povedati, da so Španci od 10. minute igrali z igralcem manj. Na drugi tekmi je bil Marseille z 2:0 boljši od Salzburga.

V Londonu so gosti že v deseti minuti ostali z igralcem manj, saj je po drugem rumenem kartonu z igrišča moral Šime Vrsaljko. Že pred tem pa je imel Alexandre Lacazette dve lepi priložnosti, v prvi je zadel vratnico, v drugi pa je njegov strel z glavo obranil Jan Oblak.

V 21. minuti je Oblak preprečil veselje še Dannyju Welbecku, v 37. pa so imeli gosti tudi svojo priložnost, ko je Antoine Griezmann prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je bil David Ospina na mestu.

V 61. minuti je Arsenal povedel, ko je po podaji Jacka Wilsherja z desne strani zadel Lacazette s strelom z glavo. Dvajset minut pozneje je Atletico kljub igralcu manj izenačil, potem ko je Antoine Griezmann s prvim strelom zadel vratarja domačih, odbito žogo pa je poslal pod prečko za 1:1.



V 87. minuti so imeli gostitelji priložnost za novo vodstvo, a se je Oblak, ki je obranil še kar nekaj strelov domačih, znova izkazal po strelu Aarona Ramseyja z glavo.

Na drugi tekmi je Marseille prišel do lepe prednosti proti Salzburgu. V 15. minuti je Florian Thauvin z glavo zadel za 1:0, za 2:0 pa je poskrbel Clinton N'Jie po podaji Dimitrija Payeta v 63. minuti.

Povratni tekmi bosta 3. maja, finale pa 16. maja v Lyonu.

Članki iz rubrike