Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 26.04.2018 13:14:11

Stanje, kot ga v Italiji ni bilo že DESETLETJA: Firence in Neapelj v strahu in paniki, navijači Napolija napovedujejo ...

V Firencah vlada obsedeno stanje, do tekme Fiorentina - Napoli pa še trije dnevi.

Številni italijanski mediji poročajo o pravi evforiji, ki jo je na jugu Italije povzročil Napoli. Ponos mesta Neapelj je v igri za naslov prvaka serie A, za uspeh pa potrebuje spodrsljaj Juventusa. A navijači Napolija so v to očitno več kot prepričani, kot kaže pa popolnoma zaupajo tudi svojim ljubljencem.

Nedeljsko gostovanje pri Fiorentini bo še najzahtevnejše od preostalih štirih tekem, Napoli pa bo v Firencah na tekmi s Fiorentino spremljajo več tisoč navijačev, nekateri poročajo celo o številki nad deset tisoč. Kljub temu, da so gostje imeli na voljo le 2500 vstopnic ...

V primeru slavja Napolija in neuspeha Juventusa, ki je zelo verjeten, saj bodo Torinčani gostovali pri Interju Samirja Handanovića, se v Firencah obeta pravi kaos, policija pa že išče rešitve, kako preprečiti izgrede. Posebno pozornost varuhi zakona posvečajo tudi letališču v Neaplju, kjer že razmišljajo o načrtih za evakuacijo objekta, če bo prišlo do pretiranega slavja navijačev, dodatne enote pa bo policija potrebovala tudi v Firencah, kjer gostujoči navijači napovedujejo peklensko vzdušje.

Vodilni Juventus ima pred drugouvrščenim Napolijem točko prednosti, a tudi precej težji razpored do konca prvenstva. V gosteh se bo pomeril z Interjem in Romo, ni zanemarljiv podatek, da se obe moštvi borita za ligo prvakov, v Torino pa prihajata Bologna in Hellas Verona. Napoli se bo na drugi strani v gosteh pomeril s Fiorentino in Sampdorio, doma ga pa čakata Torino in Crotone.

Članki iz rubrike