Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 20.04.2018 14:39:07

Prejel je DVA, ponavljamo, DVA rumena kartona in dobil kazen ... ŠEST LET PREPOVEDI IGRANJA!

vszi
Skrajno neobičajna situacija, edinstvena, če tako hočete.

Nekdanji nogometaš Lincolna Bradley Wood je bil s strani FA (angleške zveze) kaznovan s prepovedjo igranja do leta 2024! In to zaradi dveh rumenih kartonov. 

Wood je namreč kršil pravilo 25 v odstavku pravilnika glede stav. Neodvisna komisija ga je spoznala krivega, da je na lastno roko povzročil stavni škandal, saj je na dveh tekmah prejel rumena kartona, pred tem pa je tako zase kot za prijatelje dejal, da morajo vplačati denar na to stavo v točno določenem obdobju tekme. 

Wood je priznal prirejanja. Poleg obeh rumenih kartonov, je sodeloval še pri 23 stavnih dogodkih. Zdaj bo počival do 8. marca 2024, obenem pa bo moral plačati okoli 5000 evrov kazni. Stavnica je v obeh primerih rumenega kartona na tekmah FA pokala (proti Ipswichu in Burnleyju) imela za 10.000 funtov prometa.

wood
vszi

Klub se je že odzval in ogradil od dejanj svojega nekdanjega igralca. Liam Scully, predsednik Lincolna je ob tem dejal. "Ta nogometni klub svojo integriteto in integriteto nogometa jemlje celovito in resno, zato smo šokirani in užaloščeni nad informacijami o teh nepravilnostih."

"Odzvali smo se takoj, ko so nas obvestili in sodelovali z zvezo v primeru Bradleyja Wooda. Prav tako smo spoštovali zasebnost igralca med preiskavo."

"Obtožujemo takšno obnašanje, ki ruši ugled nogometa kot športa, zvezo pa smo popolnoma podprli pri preiskavi. Pomembno je, da poudarjamo, da so bile to odločitve enega samega igralca in da ostali soigralci niso bili del prirejanja dogodkov na omenjenih tekmah."

Članki iz rubrike