mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
7 14.03.2018 15:45:39

ČLOVEK JE BOG! Poglejte, kako je BUFFON spravil sebe in ekipo iz Londona na Astorijev pogreb! NEVERJETNO ...

O njem imate gotovo že sijajno mnenje. Zdaj pa vas bo njegova veličina pretresla do kosti.

Znano je, da se je legendarnemu Gianluigiju Buffonu in delegaciji ekipe Juventusa uspelo udeležiti četrtkovega pogreba kapetana Davideja Astorija, čeprav so še v sredo pozno zvečer igrali tekmo lige prvakov in izločili Tottenham. Ugledni firenški časnik La Nazione pa je zdaj razkril celotno zgodbo s podrobnostmi o tem, kaj vse je neverjetni Gigi naredil za to, da je lastnoročno in na lastne stroške pripeljal čim večje število predstavnikov Juventusa iz Londona v Firence.

Medtem ko je ekipa še slavila, je Buffon že v slačilnici ukazal: "Gremo hitro v hotel, mudi se mi naprej." Ob tem pa je praktično na poti celotno moštvo obvestil: "Kot verjetno veste, je jutri Astorijev pogreb. Plačal sem zasebno letalo, ki me bo takoj zjutraj odpeljalo v Firence. Seveda ste vabljeni zraven, razumel pa bom vsakogar, ki bo po tako naporni teki želel spati. Ura je 1 ponoči, kdor želi z mano, naj bo čez tri ure na recepciji, najpozneje ob 4:30 moramo iz hotela na pot."

Buffonova beseda ima težo, gesta prav tako, čez tri ure so bili oblečeni, pripravljeni in prisotni vsi. Do zadnjega. Kar pa je bilo vendarle preveč, saj je največje letalo, ki ga je Gigi lahko dobil v Londonu, zmoglo peljati 12 ljudi. S konsenzom so izbrali potnike in ti so z menda pregrešno dragim letom res odleteli v Firence, kjer jih je čakal stranski vhod v cerkev. "Ne gremo tukaj, hočemo skozi glavna vrata. Resda smo rivali, toda ne danes," je ob tej dejal Buffon.

Tedaj je skupaj s trenerjem Massimilianom Allegrijem in soigralci dobil nepozaben aplavz. Zdaj, ko so navijači Fiorentine izvedeli za celotno neverjetno zgodbo, pa bo zagotovo dobil še precej več.    

Značke: buffon, astori, pogreb

Članki iz rubrike