Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 12.03.2018 08:40:10

ŠOK ZVEZDNIKA ARSENALA! Bruham pred tekmami, nočem igrati, proslavljal sem poraz SVOJE reprezentance!

Mislite, da je nogometno zvezdništvo za vse prijetno? Premislite še enkrat.

Nemški srednji branilec Per Mertesacker je šokiral z izpovedjo v intervjuju za sloviti Spiegel. Razkril je, da je praktično ves čas svoje sicer uspešne in donosne kariere močno trpel zaradi pritiska. "Nikoli ga nisem prenašal. Pred tekmami sem se počutil tako zelo slabo, da sem vedno upal, da mi na koncu ne bo treba igrati. Zdaj pa je še slabše; ob zadnjih nastopih sem bruhal pred tekmami, vsega skupaj preprosto ne prenesem, poslovilna tekma bo moja odrešilna. Komaj jo čakam," je resnično pretresel.

A če nekateri v šali pravijo, da je pač tako, če igraš za Arsenal, šala nikakor ni na mestu. "Že od nekdaj je tako. Z veliko groze in sramu se spominjam svetovnega prvenstva leta 2006, ki smo ga gostili doma, v Nemčiji. Spomnim se polfinala proti Italiji in dramatičnega poraza. Vsi so bili žalostni, vsi so bili potolčeni, jaz pa sem se pretvarjal, kajti v sebi sem praktično slavil. Vesel sem, da je bilo konec, da je bilo vsega konec, da ni bilo več tistega neznosnega pritiska. Finala ne bi prenesel," priznava.

Kariero bo končal pri 33 letih, pri čemer že nekaj let ne nastopa na najvišji ravni, čeprav je bil njegov potencial izjemen. "Nisem prenesel tega nogometa, v katerem je popolnoma vseeno, kakšen človek si in katere stvari ti v življenju pomenijo največ. Razumem, da v tem svetu šteje le to, kako neko tekmo odigraš in da se pri tem gleda vsaka malenkost, toda tega ne prenesem. Že nekaj časa sem vesel vsakič, ko sem na klopi, in še bolj, kot sem na tribuni. Upam, da ne bom nikoli več igral," pravi.  

Značke: mertesacker, arsenal

Članki iz rubrike