državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
2 07.03.2018 22:50:41

Juventus v londonski srhljivki s preobratom do četrtfinala

Reuters
Potem ko sta si v torek mesto v četrtfinalu nogometne lige prvakov zagotovila branilec naslova Real Madrid in Liverpool, sta si nocoj mesto med elitno osmerico priigrala še Manchester City in Juventus.

Juventus je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Tottenham z 2:1, City pa je doma izgubil proti Baslu z 1:2, a zavoljo zmage s 4:0 na prvi tekmi osmine finala napredoval.

Na tekmi na Wembleyju je Tottenham, ki je v Torinu na prvi tekmi igral 2:2, v prvem polčasu zasluženo vodil. Gol je v 39. minuti dosegel Son Heung-Min, ki je sicer pred vrati slabo zadel žogo, a je ta vseeno končala za hrbtom Gianluigija Buffona. Korejec je bi tudi sicer eden nevarnejših v vrstah Tottenhama, imel še nekaj priložnosti, tako kot tudi Harry Kane in Dele Alli, večkrat se je izkazal Gianluigi Buffon.

Pri Juventusu dovolj pove podatek, da do 40. minute Torinčani niso sprožili niti enega strela proti vratom tekmeca, so pa bili oškodovani za najstrožjo kazen v 17. minuti, ko je Jan Verthongen v kazenskem prostoru spotaknil Douglasa Costo.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, še naprej pa je bil boljši Tottenham, Juventus pa še naprej bledičen. Kljub temu je v 64. minuti slednji izenačil, iz bližine je zadel Gonzalo Higuain, še več, v 67. minuti pa je po Higuainovi podaji sam proti golu Tottenhama stekel Paulo Dybala in poskrbel za popoln preobrat ter vodstvo z 2:1.

tottenham juventus re
Reuters
Angleži so nato močno pritisnili, Italijani pa se povlekli pred kazenski prostor. Son je v 83. minuti le za malo zgrešil cilj, v 90. pa so gostitelji celo zatresli vratnico s strelom Harryja Kana, a je ostalo pri slavju Italijanov.


V Manchestru je bil zmagovalec dvoboja jasen že po prvi tekmi. City jo je v gosteh dobil s 4:0. Kljub temu so Angleži hitro povedli, v osmi minuti je po podaji Bernarda Silve žogo v prazno mrežo potisnil Gabriel Jesus.

Basel je izenačil v 17. minuti, potem ko je odbito žogo v mrežo pospravil Mohamed Elyounoussi. V nadaljevanju polčasa, v katerem so imeli izrazito premoč v posesti žoge, sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti, a je ostalo pri 1:1.

Izid je v korist Basla v 72. minuti spremenil Michael Lang, ki je po Elyounoussijevi podaji zadel iz bližine malce z desne strani in poskrbel za "častno" zmago Švicarjev.

Že v torek je Real s skupnim izidom 5:2 izločil PSG, Liverpool pa s 5:0 Porto. Prihodnji teden bodo na sporedu še tekme Roma - Šahtar Donjeck (prva tekma 1:2), Manchester United - Sevilla (0:0), Bešiktaš - Bayern München (0:5) in Barcelona - Chelsea (1:1).

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike