elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

nu
nu
2 27.02.2018 16:15:12

SPREMEMBE, SPREMEMBE ... Marsikaj bo drugače v naslednji sezoni lige prvakov in lige Europa

Uefa je danes predstavila nekaj zgodovinskih sprememb v ligi prvakov in ligi Europa, ki bodo stopile v veljavo za prihodnjo sezono.

Ena pomembnejših novosti, ki jo morajo vedeti vsi tisti, ki ob torkih in sredah z navdušenjem spremljajo tekme lige prvakov, je spremenjena ura tekem. Od prihodnje sezone dalje se bodo tekme igrale v dveh terminih - bodisi ob 18.55 bodisi ob 21. uri. Izjema so klubi iz Rusije in Kazahstana, ki bodo svoja domača srečanja začenjali ob 18. uri.

Razlog te spremembe tiči v dejstvu, da bodo na takšen način nagrajeni gledalci, saj si bodo lahko v enem dnevu v neposrednem prenosu ogledali dve tekmi. Druga resnica je kajpak večji zaslužek Uefe od teve pravic. 


Ostale spremembe:

- 26 ekip (namesto dosedanjih 22) si bo neposredno priborilo nastop v skupinskem delu lige prvakov, tu sta vključena tudi aktualna zmagovalca lige prvakov in lige Europa. To pomeni, da bo za kvalifikante ostalo le šest prostih mest.

- med neposredno uvrščenimi v skupinski del lige prvakov so po štirje klubi iz Španije, Nemčije, Anglije in Italije, po dva iz Francije in Rusije, po eden iz Portugalske, Ukrajine, Belgije in Turčije ter aktualna zmagovalca lige prvakov in lige Europa.

- če si bo prvak lige prvakov udeležbo zagotovil tudi z uvrstitvijo v domačem prvenstvu, bo izpraznjeno mesto zapolnil prvak Češke. Če si bo prvak lige Europa udeležbo zagotovil tudi z uvrstitvijo v domačem prvenstvu, bo izpraznjeno mesto zapolnil tretjeuvrščeni klub iz Francije.

- največje število predstavnikov iz ene države je pet.

- v kvalifikacijah za ligo prvakov se bo prvi krog igral v obliki mini turnirja, v kvalifikacijah za ligo Europa pa bo prvi krog odigran po običajnem izločilnem sistemu (z dvema tekmama, doma in v gosteh).

- vsaka ekipa, ki bo izpadla v kvalifikacijah lige prvakov, bo imela drugo priložnost v ligi Europa. To velja tudi za tiste klube, ki bodo izpadli že v prvem kvalifikacijskem krogu - prav vsak bo lahko za vsaj en dvoboj podaljšal bivanje v Evropi.

- 17 ekip se bo neposredno uvrstilo v skupinski del lige Europa. K tem moramo prišteti še 10 tistih, ki se bodo v ta del tekmovanja prebili skozi tretji oziroma četrti kvalifikacijski krog lige prvakov in 21 kvalifikantov lige Europa.

Članki iz rubrike