IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 24.02.2018 11:54:56

TEŽAVE ZA PEPA GUARDIOLO! Španska policija na Barceloninem letališču vstopila v njegovo privatno letalo

Trener Manchestra Cityja Pep Guardiola je imel pred dnevi težave s špansko policijo, ki je dvakrat preiskala njegovo privatno letalo.

Letalo je pristalo na Barceloninem letališču El Prat in postalo španskim varnostnim organom tako sumljivo, da so vanj vstopili in začeli pregledovati kotiček za kotičkom. V letalu je bila Guardiolina družina, policisti pa so iskali katalonskega voditelja Carlesa Puigdemonta, ki naj bi po lanskem referendumu za neodvisnost Katalonije zbežal v Belgijo.

Očitno je bil namig policiji, da bi se v letalu utegnil nahajati Puigdemont in se na takšen način pretihotapiti v državo, napačen. Ni pa bil popolnoma izvit iz trte, Guardiola je namreč znan kot velik Katalonec in podpornik gibanja za neodvisnost te pokrajine.



Puigdemont je v Španiji obtožen za organizacijo prepovedanega referenduma za neodvisnost Katalonije, grozi mu zaporna kazen.

Guardiola ima zaradi podpore katalonski neodvisnosti težave tudi Angliji. Angleška nogometna zveza (FA) je proti njem sprožila preiskavo zaradi kršenja pravila v zvezi s prepovedjo razkrivanja političnih sporočil na tekmah.

Članki iz rubrike