Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 14.02.2018 22:35:43

REAL dobil poslastico proti PSG-ju! PRVI MOŽ "prvega polčasa" pa znova Ronaldo, ki je postavil nov ZGODOVINSKI MEJNIK! (video)

Reuters
Real je v Madridu nocoj na prvi tekmi osmine lige prvakov s 3:1 ugnal PSG. Liverpool je v gosteh s kar 5:0 premagal Porto.

Parižani so povedli z 1:0, Real je pred koncem prvega polčasa izenačil, v zadnjih petih minutah pa so branilci naslova zadeli še dvakrat.

Real je začel bolj poletno, vendar je PSG odbil vse napade branilcev naslova v ligi prvakov. V 28. minuti je za domačine do tedaj najlepšo priložnost zapravil Cristiano Ronaldo, ki je po protinapadu prišel do lepe podaje Marcela, v dvoboju ena na ena s francoskim vratarjem Alphonsejem Areolo pa je žogo poslal v obraz čuvaja mreže PSG.

Pet minut kasneje je domače navijače v slabo voljo spravil Adrien Rabiot. Neymar je podajo z desne strani preusmeril s peto, vezist Parižanov pa jo je poslal za hrbet Keylorja Navasa. V 38. minuti je bil PSG blizu drugemu golu, ko je Neymar podal do Edinsona Cavanija, ki je udaril po žogi, ta pa je zletela mimo leve vratnice. V 44. minuti se je z izjemno parado po strelu Karima Benzemaja izkazal Areola, toda le nekaj sekund kasneje je Real prišel do strela z enajstih metrov, prekršek za najstrožjo kazen je storil Giovani Lo Celso. Enajstmetrovko je zanesljivo unovčil Ronaldo in postal prvi igralec, ki je za en klub v ligi prvakov dosegel sto golov.

V 50. minuti je Neymar po protinapadu zaposlil Kyliana Mbappeja, strel je mlademu Francozu ubranil Navas. Parižani po dobri uri igre silno napadli, nizali priložnosti, a bili v zaključkih premalo zbrani ali prekratki. Ko so domači vzpostavili ravnotežje na igrišču, so tudi z nekaj sreče zadeli. Po protinapadu v 83. minuti sprva niso dosegli cilja, Luka Modrić je ukradel žogo, jo podal Marcu Asensiu, ki jo je podaljšal pred gol, Ronaldo pa jo je zadel s kolenom in jo poslal v gol. Veselje na tribunah Santiaga Bernabeua se še ni dobro poleglo, že se je začelo novo rajanje. V 86. minuti je zadel Marcelo, podal pa mu je Asensio.

Liverpool je v gosteh porazil Porto. Angleži so povedli v 25. minuti, ko je do žoge na levi strani kazenskega prostora prišel Sadio Mane, s kakšnih 12 metrov udaril proti daljši vratnici, vratar Porta Jose Sa pa je okroglo usnje, čeprav se ga je dotaknil, v gol spustil pod telesom. Štiri minute kasneje je bilo že 2:0. James Milner je ukradel žogo, streljal in zadel vratnico, toda do nje je prišel Mohamed Salah, si jo z nogo in glavo nastavljal, vmes preigral Saja in jo poslal v gol.

Liverpoolčani so v 53. minuti izpeljali hiter protinapad. Salah je žogo popeljal daleč na Portovo stran, podal Robetu Firminu, Sa se je izkazal z obrambo, odbito žogo je v gol pospravil Mane. Liverpool je četrtič udaril v 70. minuti, ko je Mane podal do Milnerja, ta je poiskal Firmina, Brazilec pa je žogo brez težav zabil v gol. Petarda je v Portu odjeknila v 85. minuti, ko je z razdalje zadel Mane in Liverpoolu priigral prednost, ki jo Portugalci skorajda ne morejo več nadoknaditi.

Manchester City je v torek na prvi tekmi osmine finala s 4:0 premagal Basel, Juventus in Tottenham sta se razšla z neodločenim izidom 2:2. Preostale štiri tekme bodo na sporedu prihodnji teden, v torek Bayern - Bešiktaš in Chelsea - Barcelona, v sredo pa še Sevilla - Manchester United ter Šahtar Donjeck - Roma.



Izidi:
Basel - Manchester City 0:4 (0:3)
Juventus - Tottenham 2:2 (2:1)
Real Madrid - PSG 3:1 (1:1)
Porto - Liverpool 0:5 (0:2)

- torek, 20. februar:
20.45 Bayern München - Besiktas Istanbul
20.45 Chelsea - Barcelona

- sreda, 21. februar:
20.45 Šahtar Donjeck - Roma
20.45 Sevilla - Manchester United

Galerija
Značke: real, psg, liga-prvakov

Članki iz rubrike