Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 12.02.2018 20:08:57

Pristaši CR7 boste NAVDUŠENI! Statistični podatek, ki DOKAZUJE, da je Ronaldo bolj vsestranski strelec kot Messi

Reuters
Ronaldo je v karieri zabil 43 hat-trickov, Messi 39. Sta tu nekje, toda...

Ronaldo je v karieri zabil 43 hat-trickov, Messi 39. Toda... Natančni kronisti španskega nogometa so postregli z zanimivim podatkom: medtem ko je Portugalec zabil 7 popolnih hat-trickov, Argentinec ni še nobenega.

Kaj je popoln hat-trick? Da na isti tekmi zabiješ gol z levo, gol z desno nogo in gol z glavo. Ronaldo jih je v karieri kot že rečeno zabil osem (7 v dresu Reala in 1 v dresu Portugalske), njegov veliki rival Lionel Messi še nobenega.

Bil je to torej še en popolni Ronaldov hat-trick, soimenjaku iz Sociedada je zabil z levo in desno nogo ter z glavo. Portugalec je na zadnjih štirih tekmah zabil sedem golov, v soboto pa je dosegel prvi hat-trick v sezoni. Vsekakor dobra novica za vse privržence kraljevega kluba na predvečer sredinega mega obračuna s PSG, ki se je še pred tedni zdel nesporen favorit v tem dvoboju. Ni jih bilo malo, ki so celo prerokovali, da bo PSG v sredo naredil masaker sredi Bernabeua. Masaker na valentinovo. »Ronaldo se je vrnil v formo? To je prav tisto, kar potrebujemo proti PSG-ju, saj bomo le tako lahko rešili slabo sezono. Upam, da se mu bo priključil še Karim Benzema, ki si ne zasluži žvižgov navijačev. Onadva sta nam vse in potrebujemo ju bolj kot kadarkoli,« je po tekmi s Sociedadom dejal kapetan Sergio Ramos. Ramos ima prav. Samo s pravim Ronaldom lahko rešijo obupno sezono. Ko igra, ko zabija Ronaldo, igra, zmaguje Real. In ko je CR7 jezen, kar po tovrstni sezoni brez dvoma je, je po navadi še dodatno motiviran. In še nevarnejši.

V soboto je lev znova zarjovel. Medtem ko so navijači znova izžvižgali Karima Benzemaja, za katerega gol (p)ostaja začaran, jim je Cristiano Ronaldo vlil upanje v boljši jutri. Upanje, da bodo v ligi prvakov, ki predstavlja zadnjo možnost za lovoriko, rešili neko za zdaj povsem zavoženo sezono.

Članki iz rubrike