Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 12.02.2018 16:58:36

Ali veste, da je Arsenal nekoč pokazal vrata mlademu Harryju Kanu? Razlog pa iz današnje perspektive neverjeten

Reuters
Nekdanji direktor Arsenalove akademije je pojasnil, zakaj so pred mnogimi leti odslovili Harryja Kana. Slednji je potem poskusil pri Tottenhamu in vse ostalo je zgodovina.

Kane se je mladinski akademiji Topničarjev pridružil, ko je dopolnil osem let. Že po eni sezoni so mu pokazali vrata, tudi preizkus pri Tottenhamu, za katerega je navijal od malih nog, pa se ni izšel po njegovih željah. Vrnil se je v matični klub Ridgeway Rovers, nekaj časa preživel pri Watfordu, pri enajstih letih pa je znova poizkusil pri Spursih. In tokrat mu je uspelo.

Pri Arsenalu se najbrž še danes tepejo po glavi, da takrat niso prepoznali njegovega talenta in da so mu pokazali vrata. Kot je v pogovoru za Corriere della Sera dejal Liam Brady, nekdanji nogometaš in direktor Arsenalove akademije, so ga odslovili zaradi prekomerne teže. "Žal je zgodba resnična, bil je okrogel, ne ravno atletski fant. Zmotili smo se, a treba je vedeti, da je tudi pri Tottenhamu uspel šele v tretjem, četrtem poskusu."

Pri Arsenalu niso videli mimo zunanje podobe in številke, ki jo je (po)kazala tehtnica. Kane je danes eden najboljših napadalcev na svetu, njegova cena gre v nebo, prav Arsenal pa je ena njegovih najljubših strank, na 7 prvenstvenih obračunih je Topničarjem zabil prav toliko golov. Arsenal je po drugi strani v letošnji sezoni zapravil prek 110 milijonov za dva napadalca (Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette), ki bržkone nikoli ne bosta dosegla Kanovega nivoja.

Značke: harry-kane, arsenal

Članki iz rubrike