zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 01.02.2018 18:33:49

Italijanski nogomet dobil novega šefa, vendar samo GASILCA

Italijanska nogometna zveza je po zapletih z imenovanjem novega predsednika vendarle dobila svojega krovnega zastopnika.

Roberto Fabbricini je novi začasni predsednik italijanske nogometne zveze (FIGC), ki se sooča z aferami in finančnimi težavami. Fabbricinija je za začasnega predsednika v četrtek imenoval italijanski olimpijski komite (Coni).

Fabbricini je doslej opravljal funkcijo generalnega sekretarja italijanskega olimpijskega komiteja. Pri svojem delu se bo oprl na pomoč namestnikov, to sta nekdanji branilec Milana Alessandro Costacurta in Angelo Clarizia.

Coni je začasno vodstvo nogometne zveze postavil, potem ko so v ponedeljek propadle volitve novega predsednika, ter s tem preprečil brezvladje. Italijanska nogometna zveza je ostala brez predsednika, potem ko se Italija prvič v zadnjega pol stoletja ni uvrstila na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo letos v Rusiji. Štirikratne svetovne prvake Italijane so v dodatnih kvalifikacijah izločili Švedi.

Prejšnjega predsednika zveze Carla Tavecchia, ki je lani novembra odstopil s položaja predsednika, po spodletelih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, bremeni tudi obtožba o spolnem nadlegovanju. Tega ga je obtožila nekdanja sodelavka.

Značke: italija, nogomet

Članki iz rubrike