sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
7 30.12.2017 09:52:18

ŠKANDAL PRETRESA AVSTRIJO! Nogometaša napadla džamijo v Kiseljaku, vse je posnela kamera (video)

Dejan Ljubičić
Kiseljak je mestece v osrednjem delu BiH, severozahodno od Sarajeva. Skratka nič posebnega, če ne bi v teh prazničnih dneh postal znan po napadu na tamkajšnjo džamijo.

Kot se je izkazalo, sta bila storilca avstrijska državljana, sicer mlada nogometaša - dvajsetletni Dejan Ljubičić in leto starejši Daniel Sudar. Njuno dejanje je posnela varnostna kamera, na kateri se vidi, kako se fanta pripeljeta z avtomobilom znamke Mercedes, izstopita in na bližnjo mestno džamijo začneta metati pivske steklenice. Potem zbežita z mesta dogodka.

Policisti so seveda kmalu ugotovili identiteto storilcev. Ljubičić je sicer nogometaš dunajskega Rapida, ki je tudi občasni član avstrijske mlade reprezentance. Za dunajske zeleno-bele je v tej sezoni na 14 tekmah dosegel dva zadetka. Tudi Sudar je nogometaš, nekdanji mladinec Rapida zdaj igra v nižjeligaški drugi ekipi Wiener Neustadta.

ljubicic


Vandalsko dejanje so na policijo prijavili v četrtek zjutraj ob 5:25. V prijavi je pisalo, da so takrat še neznani povzročitelji vrglo več steklenic piva Heineken v fasado mestne džamije v Kiseljaku. Pri tem so fasado tudi poškodovali.

Po identifikaciji, prijetju obeh mladeničev in policijskem postopku sta fanta seveda priznala dejanje in se v solzah tudi pokesala ter obiskala džamijo z namenom opravičila. "Ne vem, kaj mi je bilo. Opravičujem se in vas prepričujem, da je bila to napaka. Zelo mi je žal. Poravnal bom škodo na fasadi, obenem bom tudi doniral denar za lokalne verske skupnosti," je dejal Ljubičić. Tudi Sudar se je opravičil: "Sram me je, ker sem to storil. Opravičujem se sem prijateljem, ki so muslimani. Opravičujem se svoji družini. Oprostite."

dzamija kiseljak


Novica je seveda hitro prišla tudi v avstrijske medije, tako da se je odzvalo tudi vodstvo Rapida: "Ta incident mora biti kaznovan. Takšno obnašanje je absolutno neprimerno za igralca, ki nosi dres Rapida. Z Dejanom Ljubičićem se bomo pogovorili, ko se bo vrnil v klub. V vsakem primeru pa bo zaradi svojega dejanja kaznovan. Kar je storil, je bilo res grozno. Takšnih stvari ne moremo tolerirati, obenem verjamemo, da nič podobnega ne bo nikoli več ponovil."

Članki iz rubrike