najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 25.12.2017 09:05:46

Ste vedeli? Messi na vrhu najboljših strelcev v letošnjem letu še ni miren! Kocka bo padla v torek.

Lionel Messi
Reuters
Kdo bo nogometaš z največ zadetki v leta 2017, bo znano danes, ko bo angleški reprezentant Harry Kane odigral zadnjo tekmo v koledarskem letu in imel priložnost, da prehiti Argentinca Lionela Messi, ki ima trenutno en zadetek prednosti.

Ko je Messi v soboto na 'el clasicu' zabil 54 zadetek v 2017, se je zdelo, da ima zagotovljen naziv najboljšega strelca leta, kajti njegovi najbližji zasledovalci Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo in Edinson Cavani, ki so dosegli 53 zadetkov, nimajo več tekem. A napadalec Tottenhama je s tremi zadetki proti Burnleyju poskrbel, da bo zanimivo vse do konca. Kane se bo v torek meril s Southamptonom.

kane
Reuters
Trenutno pet nogometašev loči le en zadetek. Messi in Cavani sta jih največ dosegla v klubskih dresih (po 50), Ronaldo pa najmanj (42). Portugalec jih je enajst zabil v reprezentanci, od tega dva Madžarski, dva Latvija, tri Ferskim otokom in enega Andori.


S tremi zadetki se je Kane izenačil s Mohamedom Salahom (Liverpool) na prvem mestu lestvice strelec Premier lige. Oba imata po 15 zadetkov, enako kot Messi v Španiji in Lewandowski v Nemčiji, Cavani pa jih je v Franciji zabil že 19.

Lestvica strelcev v 2017:
Lionel Messi, 54 zadetkov (50 za Barcelono, 4 za Argentino), Edinson Cavani, 53 zadetkov (50 za PSG, 3 za Urugvaj), Harrry Kane, 53 zadetkov (46 za Tottenham, 7 za Anglijo), Robert Lewandowski, 53 zadetkov (44 za Bayern, 9 za Poljsko), Cristiano Ronaldo, 53 zadetkov (42 za Real Madrid, 11 za Portugalsko)

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike