Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 06.12.2017 11:56:03

KDO IN KAJ JE ČEFERIN? Preberite TOLE NORO PISMO nogometnega superzvezdnika 'našemu' predsedniku in vse vam bo jasno!

Profimedia
Aleksander Čeferin resnično spreminja nogomet.

Potem ko je povlekel številne navdušujoče poteze znotraj Uefe, je slovenski predsednik te organizacije izjemno dejaven tudi na področju dobrodelnosti. Postal je predsednik Uefine fundacije za otroke (pozor, to funkcijo so v preteklosti opravljali drugi ljudje, ne predsedniki Uefe), postal pa je tudi podpornik gibanja Common Goal, ki na pobudo super zvezdnika Manchester Uniteda Juana Mate nogometaše in nogometne delavce poziva k darovanju svoje plače.

Gre za simbolični 1 procent, ki se ne sliši veliko, a ob gromozanskih plačah že sam pomeni ogromno, sploh pa ko se začnejo seštevati zneski z več naslovov. Del svoje - občutno nižje, a še vedno visoke - plače bo odslej vsak mesec daroval Čeferin, Mato pa je tako ta gesta kot uradna podpora predsednika Uefe tako prevzela, da mu je na svojem zasebnem blogu namenil resnično neverjetne besede neskončnega občudovanja.

"Obiskati Aleksandra Čeferina v Švici je bilo zame nekaj neverjetnega. Predsedniku bi se rad javno zahvalil, kajti ob vseh najinih srečanjih me je močno prevzel. Je zelo topla oseba, z nogami trdno na tleh in več kot očitno je tudi nekdo, ki globalni nogomet vidi kot priložnost za širjenje enotnosti in boljšega življenja za mnoge ljudi po vsem svetu. Zaveda se, v kako privilegiranem položaju smo in iz tega položaja hoče pomagati z iskrenostjo in zagnanostjo. Pri njem ne gre za gole ideje, svoje besede hitro sprevrže v akcije, kot smo lahko že večkrat videli. Imam veliko srečo, da lahko sodelujem s tako osebo. Hvala, Aleksander, za tvoj posluh in tvojo prijaznost," je zapisal Mata         

Značke: čeferin, mata, uefa

Članki iz rubrike