stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 05.12.2017 23:28:45

Jan Oblak in Atletico se selita v ligo Europa

Po Tottenhamu, Realu Madridu, Bešiktašu, Manchester Cityju, Paris St. Germainu, Bayernu, Chelseaju in Barceloni so si po današnjih tekmah 6. kroga nogometne lige prvakov osmino finala zagotovili še Basel, Roma in Juventus.

Zmagovalec skupine A je Manchester United, ki je tokrat z 2:1 ugnal moskovski CSKA. Rusi, ki so se s tretjim mestom prebili v 1/16 finala evropske lige, so sicer povedli v 45. minuti prek Alana Dzagoeva, Angleži pa so preobrnili izid z goloma Romeluja Lukakuja v 64. in Marcusa Rashforda v 66. minuti. Na drugi tekmi skupine je Basel v gosteh premagal Benfico z 2:0 in potrdil osmino finala. Mohammed Elyounoussi v peti in Dimitri Oberlin v 65. minuti sta bila strelca za Švicarje. Benfica je brez točke končala evropsko pot.

V skupini B je prvo mesto osvojil Paris St. Germain, čeprav je izgubil na gostovanju pri Bayernu z 1:3. Za domače je dvakrat zadel Corentin Tolisso (37., 69.), enkrat pa Robert Lewandowski (8.), pri gostih je bil uspešen Kylian Mbappe (50.). Tretje mesto in evropsko ligo si je priigral Celtic, čeprav je doma izgubil proti Anderlechtu z 0:1 po avtogolu Joza Šimunovića. Robert Berić ni dobil priložnosti za igro pri gostih.



V skupini C je po zmagi proti Karabahu z 1:0, zadel je Diego Perotti v 53. minuti, prvo mesto osvojila Roma, drugo pa Chelsea, ki je igral 1:1 proti madridskemu Atleticu. Za Špance, ki bodo nadaljevali v ligi europa, je Jan Oblak branil celo tekmo. Gol za goste je prispeval Saul Niguez v 56. minuti, za domače pa Stefan Savić z avtogolom v 75. minuti.

V skupini D si je že pred tem krogom prvo mesto zagotovila Barcelona, ki je tokrat z 2:0 odpravila lizbonski Sporting. Paco Alcacer v 59. in Jeremy Mathieu z avtogolom v 90. minuti sta bila strelca. Drugo mesto pa si je priigral torinski Juventus, potem ko je v Pireju z 2:0 premagal zadnjeuvrščeni Olympiakos. Juan Cuadrado v 15. in Federico Bernardeschi v 89. minuti sta dosegla gola za črno-bele.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike