nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
14 05.12.2017 15:38:09

JUVENTUS MORA ZAMENJATI IME IN LOGO! Preti mu tožba, zato je vrag odnesel šalo

Vodstvo kluba se je sestalo in se odločilo, da se zahtevi ne bo uprlo. Od prihodnje sezone dalje bo klub spremenil ime in logo.

Juventus iz Torina in Juventus iz Bukarešte imata isto ime in skoraj povsem isti logo. Romuni so črno barvo zamenjali za modro, namesto bika, ki je simbol Torina, pa so v grb narisali viteza.

Ko so v romunskem glavnem mestu leta 1992 ustanovili Juventus in skopirali grb bolj slavnega soimenjaka iz Italije, so začeli na dnu ligaške piramide, zato se nihče, niti Torinčani, ni obregnil ob to. Pravzaprav so četrt stoletja delovali v miru in tišini - vse do trenutka, ko so zakorakali v prvo ligo.


Zdaj je bukareštanski Juventus prvoligaš in vsem bolj na očeh, zato je na njihov naslov tudi prišlo pismo iz Torina. Slavni italijanski klub z Romuni ne želi deliti identitete, pri tem pa dejstvo, da je ravno pred to sezono spremenil oblikovno podobo, ni pomembno.

Italijanski Juventus je romunskega lepo zaprosil, naj spremeni ime in logo, sicer bo primer pristal na sodišču. Romuni so se uklonili, od prihodnje sezone dalje bodo FC Colentina z novim logotipom.

Vendar, zgodovina bukareštanskega Juventusa je v resnici precej bogatejša. Prvotni klub s tem imenom je bil ustanovljen že leta 1924, 28 let pozneje pa se je preselil Ploiesti in ime spremenil v Petrolul.

Članki iz rubrike