tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

STA
STA
0 10.08.2017 21:18:55

Rummenigge ne bo kandidiral za nov mandat predsednika ECA

Reuters
Direktor münchenskega Bayerna Karl-Heinz Rummenigge se ne bo potegoval za nov mandat predsednika združenja evropskih klubov (ECA). Odločitev o tem je sporočil svojim kolegom na zasedanju izvršnega odbora te organizacije v Madridu. Rummenigge se bo v prihodnje posvetil samo svojemu delu v klubu.

"V zadnjih letih smo bili zelo uspešni, prepričan sem, da predajam predsedniško mesto v uspešnem obdobju. Verjamem, da ta služba ni namenjena za večno in prav je, da posle predam drugim," je dejal 61-letni nekdanji nogometni zvezdnik, ki je ECA vodil od ustanovitve leta 2008. Takrat je imelo združenje 137 članov.

V združenju ECA je trenutno 220 članov, pri čemer se člani delijo na redne in pridružene, slednji nimajo glasovalne pravice. Status in število rednih članov iz posamezne države sta odvisna od uvrstitve države članice na lestvici Uefe. Po podatkih na spletni strani združenja ECA so trenutno slovenski člani trije, Maribor ima status rednega, Domžale in Olimpija pa pridruženih.


"Ponosni smo lahko na to, kar smo dosegli v sodelovanju s Fifo in Uefo. Naši člani imajo zagotovljeno zavarovalnino za nastope v reprezentanci, urejene so odškodnine za klube, ko njihovi igralci nastopajo na evropskem ali svetovnem prvenstvu. Poleg tega imamo dva sedeža v izvršnem odboru Uefe in s tem možnost vplivanja na koledar ter ključne odločitve, povezane s klubskim nogometom," je Rummenigge strnil dosežke združenja v zadnjih devetih letih.

Rummenigge, najboljši igralec v Evropi v letih 1980 in 1981, se je zahvalil tudi predsednikom krovnih zvez, s katerimi ECA uspešno sodeluje. "Hvala predsedniku Fife Gianniju Infantinu za pripravljenost za sodelovanje na vseh področjih. Zahvaljujem se tudi Michelu Platiniju in Aleksandru Čeferin, predsednikoma Uefe, s katerima sem dobro sodeloval. Seveda pa gre zahvala vsem članom ECA za naše uspešno delo."

Naslednika Rummeniggeja bodo na zasedanju ECA izbrali 5. septembra v Ženevi.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike