baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
7 02.08.2017 08:12:21

Uau! Barca ga je izbrala za svojo veliko okrepitev, Greizemann pa se je odzval s TOLE neverjetno potezo

Antoine Griezmann
Reuters
Dogajanje na evropski nogometni tržnici je trenutno tako vroče, kot ni bilo še nikoli. In na njej se vrtijo precej višje številke, dogajajo se najbolj nenavadne stvari.

Pisali smo že o tem, da si je Barcelona za naslednika Neymarja izbrala francoskega napadalca Atletica Antoina Griezmanna. Če bo seveda Neymar zares odšel v PSG, kajti njegov prestop je trenutno blokiran s strani vodstva španske lige. Toda v naslednjem mesecu bi se te stvari vendarle utegnile razrešiti, Griezmann pa navijačev rdeče-belega madridskega kluba ni želel pustiti v negotovosti. Zato se je odločil za potezo, kakršne ne pomnimo. 

Francozova odškodninska klavzula v aktualni pogodbi znaša 100 milijonov evrov in marsikdo se je bal, da bi jo Barca v primeru prodaje Neymarja za 222 milijonov utegnila zlahka plačati. Zato je Francoz dobil pravno dovoljenje, da zaradi Atleticove prepovedi kupovanja nogometašev v tem prestopnem roku, svojo odškodninsko klavzulo za obdobje do njegovega konca (torej do 1. septembra) podvoji. Tako zdaj znaša astronomskih 200 milijonov.

Gre za gesto, s katero je Francoz v prvi vrsti skuša pomiriti navijače in še enkrat pokazati svojo pripadnost. Tako kot jo je pokazal pred mesecem, ko je zavrnil možnost prestopa v Manchester United. Griezmann bi tudi s klavzulo 100 milijonov seveda lahko zavrnil prestop, toda želel je narediti simbolično gesto in preprečiti, da bi to take situacije sploh prišlo. Jasno, v klubu Jana Oblaka je zavladalo navdušenje, med navijači prav tako.    

Članki iz rubrike