Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2017 12:00:08
Deli članek:

NORO! Ko je preživel letalsko nesrečo, je nekaj napovedal. Ne boste verjeli, kaj se mu bo zdaj zgodilo!

Zgodba o brazilskem nogometašu Alanu Ruschelu je zgodba povsem zase. Neprimerljiva s katerokoli!

Ko je ob koncu lanskega novembra tisto zlovščele letalo z brazilsko ekipo Chapecoense treščilo v goro blizu kolumbijskega Medelina, je sejalo v glavnem smrt. Le malo je bilo dobrih novic, trije komaj preživeli nogometaši so bili med njimi. Izrazito Alan Ruschel, čigar preživetje je veljalo za prav poseben čudež. 

"Ne nameravam se ustaviti pri tem. V čast vsem, ki so umrli, se želim nekega dne vrniti na igrišča," je napovedal takrat, čeprav so mnogi dejali, da mu to ne more uspeti. Predvsem pa so dejali, da mu ne more uspeti, kar si je zastavil nekoliko pozneje, ko je postalo jasno, da bo Chapecoense to poletje odigral prav posebno tekmo. 

Kot del pomoči nesrečenmu klubu je Barcelona (znano je, da je pomagala precej več kot kdorkoli) napovedala organizacijo prijateljske tekme, Ruschel pa si je prav to tekmo postavil za svoj cilj. "Igral bom proti Barceloni, igral bom za vse umrle prijatelje," je dejal. Kot rečeno, zdravniki so menili, da to ni mogoče.

No, tekma je na sporedu 7. avgusta, torej čez dober teden, Ruschel pa je ... Verjeli ali ne, z današnjim dnem se je vrnil v poln tekmovalni pogon in bo za veliki emocionalni spektakel popolnoma nared. Resnično neverjetno in lahko si le predstavljamo, kakšnih prizori naš čakajo ob tem zelo posebnem dogodku.