Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 27.07.2017 07:37:24

Čeferin udaril po mizi: Vplivnemu Špancu se je zaradi goljufije zahvalil za sodelovanje!

Nikola Miljković
Predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu ni preostalo drugega.

Potem ko je špansko ministrstvo za šport za eno leto suspendiralo predsednika španske nogometne zveze Angela Mario Villarja, ki so ga pred dnevi aretirali zaradi korupcijskih obtožb, je ta odstopil z mesta podpredsednika Evropske nogometne zveze Uefe. Kot je danes sporočila Uefa, je 67-letnik odstopil tudi kot član izvršnega odbora.

"Villar tako v Uefi ne bo imel več nobene uradne vloge," so še zatrdili pri krovni evropski nogometni organizaciji. Predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin je sprejel odstopno izjavo Villarja in se mu zahvalil za dolga leta službovanja v evropskem nogometu. Glede na to, da preiskava proti Villarju v Španiji še poteka, v Uefi za zdaj niso želeli nadalje komentirati primera.


Za suspenz Villarja, ki je bil na čelu španske nogometne zveze RFEF vse od leta 1988, so se v Španiji odločili po zasedanju izvršnega odbora ministrstva za šport v Madridu, potem ko je španski športni tribunal odprl disciplinske postopke proti njemu. Villarja sumijo finančnih malverzacij in korupcije v povezavi z organizacijo mednarodnih tekem. Kot je poročal časnik Mundo Deportivo, tožilstvo ocenjuje, da je finančna vrednost Villarjevih spornih poslov kar 45 milijonov evrov.

Villarja so skupaj s sinom Gorko ter nekaj tesnimi sodelavci v Španiji aretirali prejšnji teden in je ta čas še v priporu. Villar je bil prvi mož španskega nogometa skoraj 30 let. Španska nogometna zveza je v sredo za njegovega naslednika imenovala Juana Luisa Larreo.

Španski mediji obenem tudi poročajo, da je Villar poslal odstopno izjavo tudi na Mednarodno nogometno zvezo Fifo, a za zdaj s sedeža Fife še ni prejel odgovora, tako da njegov odstop še ni uraden. Villar je tudi v svetovni zvezi Fifi sedel na stolčku podpredsednika.

Značke: čeferin, villar, uefa, nogomet

Članki iz rubrike