stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 26.07.2017 22:14:36

V Ljudskem vrtu konec prvega polčasa: Islandci dokazali, da niso amaterji, toda Maribor je vseeno ... (foto)

Drago Wernig - TAKA
Za Mariborom je prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

MARIBOR - HAFNARFJÖRDUR 1:0 (0:0)
* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 8166, sodniki: Treimanis, Gudermanis in Spasjonnikovs (vsi Latvija).
* Strelci: 1:0 Tavares (54.).
* Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi (od 75. Bohar), Kabha, Vrhovec (od 89. Pihler), Bajde, Tavares, Mešanović (od 79. Zahović).
* Hafnarfjördur: Nielsen, Olafsson, Vidarsson, Doumbia, Bödvarsson, Valdimarsson (od 78. Crawford), Paisson, Vidarsson, Gudnason, Lennon (od 90. Björnsson), Finnbogason.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Slovenski nogometni prvaki so si v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij lige prvakov priborili ugoden rezultat. Dosegli so gol in lastno mrežo ohranili nedotaknjeno, kar je bil osnovni cilj. Kljub temu jih na Islandiji, povratna tekma bo 2. avgusta, čaka velik boj za ubranitev doseženega. Islandski prvak se je izkazal kot resen tekmec, s katerim bo veliko dela v preboju na sklepni del kvalifikacij elitnega tekmovanja.

Tudi tokrat glasna podpora s tribun ni izostala. Tekmo so si ogledali tudi slovenski košarkarski reprezentanti, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo. Mariborčani so od začetka prevzeli pobudo in iskali pot do hitrega vodstva. Prvi strel proti gostujočim vratom je v deveti minuti sprožil Marwan Kabha, a je ta poskus s 25 metrov Gunnar Nielasen brez težav umiril. Igra je večinoma potekala na polovici islandskega moštva, a pravih akcij, ki bi resneje ogrozile gostujoči gol, ni bilo.

Gostje so se po 20 minutah znebili pritiska in igro preselili na polovico domačih. Nekajkrat so celo skušali ogroziti domača vrata, vendar pravega dela za vratarja Jasmina Handanovića ni bilo. Bolj so se usmerili na prekinitev akcij. Z uspešnim branjenjem daleč pred svojimi vrati so igro domačih povsem umirili. Ti so do konca prvega polčasa imeli malo prostora za akcije pred golom. Zato pa se je v 43. minuti Kabha odločil za strel s 30 metrov in močno stresel prečko. Ob izteku polčasa je Valon Ahmedi s petnajstih metrov streljal visoko čez gol.

maribor-hafnarfjordur 2 dw
Drago Wernig - TAKA

V drugem polčasu se je igra povsem razživela in domači so v 54. minuti končno prišli do želenega vodstva. V vodstvo jih je popeljal kapetan in rešitelj iz številnih situacij Marcos Tavares. Aleksander Rajčević je z desne strani poslal visok predložek, izkušeni Tavares pa je izkoristil nepazljivost gostujoče obrambe in žogo z glavo neubranljivo poslal v levi kot gostujočega gola.

Vodstvo je dalo dodaten zagon gostiteljem. Dve minuti po doseženem golu so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je na robu kazenskega prostora padel Jasmin Mešanović. Latvijski sodnik je pokazal, naj se igra nadaljuje. V 66. minuti je Blaž Vrhovec iz bližine z glavo streljal čez gol. Igra je do konca dvoboja potekala pred gostujočimi vrati, toda želenega drugega gola, ki bi omogočil mirno pot na Islandijo, ni bilo.

Članki iz rubrike