palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

gv
gv
0 18.07.2017 10:29:06

VSE jasno: Zakaj Milan lahko zapravlja milijone, ostali pa ne? Tukaj je preprosta razlaga ...

AC Milan
Kje se skriva razlog, da finančni fair-play za italijanskega velikana Milana ne velja?

Ali finančni fair-play, ki ga je uvedla Uefa, za Milana ne velja? Klubi naj bi zapravljali toliko, kolikor zaslužijo, italijanski rdeče-črni pa so zapravili že precej več od tega, v načrtih pa je vsaj še ena odmevna oziroma nadvse draga okrepitev.

Milan je tako zapravil že precej več nad svojimi finančnimi zmožnostmi, kot že rečeno, pa se obeta še ena izjemno draga okrepitev. Toda sankcij s strani Uefe vsaj za zdaj še ne bo, saj je Milan lahko izkoristil pravilo, ki gre na rokom novim lastnikom.

Milan je pred kratkim dobil nove kitajske lastnike, ki si za sestavo ekipe po lastnih željah lahko privoščijo nekoliko višje stroške, a morajo ves minus pokriti v naslednjih treh letih. Del denarja za okrepitve so namenili že z nakupom kluba, Kitajci pa očitno verjamejo, da se bo proračun v naslednjem obdobju precej povišal. Precej bolj naj bi v prihodnje izkoristili sicer bogat azijski trg, veliko si obetajo tudi od lige prvakov, v kateri so nazadnje sodelovali v sezoni 2013/14, vrh lestvice pa si želijo krojiti tudi v Italiji. Milan je bil nazadnje prvak v serie A leta 2011.

Težava pa bo nastala, če se ta visokoleteči načrt ne bo uresničil in bo imel Milan po treh letih prevelik minus. V tem primeru ga lahko doleti kazen s strani Uefe, v najslabšem primeru pa bi sledila izključitev iz evropskih tekmovanj.

Članki iz rubrike