Mobilna verzija
nu
nu

Cristiano Ronaldo bo zdaj še bolj "smrtonosen": Iz Španije odhaja njegova največja mora!

Reuters

Brazilski nogometni vratar Diego Alves, ki velja za specialista za branjenje 11-metrovk, se je po desetih letih v Španiji odločil za vrnitev v domovino. Dvaintridesetletnik je zapustil španskega prvoligaša Valencio in se pridružil domačemu Flamengu.

Alves je med desetletjem, v katerem je igral v španskem prvenstvu primera division, ubranil kar 24 strelov od 51 z bele točke in to v dresu Almerie (od 2007 do 2011) ter Valencie (od 2011 do 2017).

Po poročanju španskih medijev je Flamengo z Alvesom podpisal štiriletno pogodbo, prestop pa je vreden manj od pol milijona evrov.

Zanimiv je predvsem podatek, da ima Alves precej boljši izkupiček iz oči v oči s Cristianom Ronaldom. Zvezdnik Reala slovi kot zelo zanesljiv izvajalec najstrožje kazni, a proti brazilskemu vratarju je do zdaj imel vedno težave, saj je od štirih enajstmetrovk uspešno izvedel le eno! Alves mu je eno obranil še v dresu Almerie, dve pa kot član Valencie. Prav vse tri je Brazilec obranil na stadionu Santiago Bernabeu, Ronaldo pa je bil od njega uspešnejši na Mestalli.