Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.07.2017 00:28:48
Deli članek:

Kakšen dogovor Milana in Donnarumme! Številke in pogoji jemljejo sapo, zavrnjena tuja ponudba šokira!

Milan in Gianlugi Donnarumma sta se vendarle dogovorila. In to kako!

Potem ko je vse padlo v vodo in so vse vpletene strani objavile, da najbolj nadarjen vratar na svetu ne bo ostal pri Milanu, je prišlo do velikanskega preobrata. Pod močni pritiskom predvsem navijačev je zloglasni zastopnik Mino Raiola moral popustiti, njegov 18-letni varovanec pa je prisluhnil predvsem ljubezni do matičnega kluba. 

No, tudi sijajnim pogojem, a je pod točko ena treba vedeti, da je Donnarumma pred vnovičnimi pogovori z Milanom zavrnil 13 milijonov evrov letne plače in nekaj neverjetnih bonusov s strani PSG-ja. V primerjavi s tem je dogovor z Milanom vendarle dogovor za drobiž. A zgolj v primerjavi s tem, sicer pa gre za megalomansko pogodbo. 

Donnarumma bo podpisal petletno pogodbo in vsako sezono po njej zaslužil čistih 6 milijonov evrov. Ob tem se je Milan obvezal v svoje vrste vzeti njegovega vrata, prav tako vratarja Antonia, mu ati petletno pogodbo in okrogli milijon evrov na sezono. Tu pa je še natančno določena odškodninska klavzula. 

V primeru uvrstitve Milana v ligo prvakov, kar je vsekakor cilj močno okrepljenega moštva, bo Donnarumma v primeru lastne želje lahko odšel le v zameno za 100 milijonov evrov. Če se Milan ne bo prebil v ligo prvakov, pa bo znesek pol manjši, torej ga bodo snubci lahko odkupili za 50 milijonov.