sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 29.06.2017 20:04:14

Bleda, zelo bleda Olimpija

Nikola Miljković
Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi prvega predkroga evropske lige v gosteh izgubili proti finski Vaasi z 0:1 (0:1). Edini zadetek na tekmi je v 12. minuti dosegel Joonas Vahtera. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Stožicah.

Ljubljanski nogometaši so letošnjo evropsko pot pod vodstvom novega trenerja Igorja Bišćana začeli s porazom. Finci so zgodaj zadeli in imeli več žogo v posesti, Olimpija pa je sicer imela več strelov, a nobenega dovolj dobrega za ugodnejše izhodišče pred povratno tekmo.

Vassa - Olimpija 1:0 (1:0)

* Stadion Hietalahti, sodniki: Ardeleanu, Hrabovsky in Mokrusch (vsi Češka).
* Strelec: 1:0 Vahtera (12.).
* Vaasa: Meerits, Viitikko, Lahti, Lampi (od 90. Koskimaa), Lähde, Engström, Hakola, Vahtera (od 82. Clennon), Levänen, Morrissey (od 70. Sohna), Voutilainen.
* Olimpija: Vidmar, Štiglec, Zarifović, Mitrović, Ilić, Brkić, Miškić (od 78. Cretu), Tomić, Oduwa (od 80. Eleke), Benko (od 67. Gajič), Abass.
* Rumeni kartoni: Miškić, Zarifović, Gajič.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so že v 12. minuti doživeli hladen tuš, saj je domača ekipa povedla po protinapadu, po podaji Stevena Morrisseyja je Nejca Vidmarja premagal Joonas Vahtera. To je bil tudi edini strel Fincev, ki so imeli žogo precej več v svoji posesti, v prvem delu. Olimpija je proti tekmečevim vratom sprožila trikrat, dvakrat je žoga zletela mimo vrat, v 32. minuti pa je Goran Brkić s strelom od daleč zadel prečko.

V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi po en nevarnejši strel, pri gostih je v 51. minuti od daleč sprožil Issah Abass, a je žogo domači vratar odbil, na drugi strani pa je dve minuti pozneje zgrešil Morrissey. To sta bili tudi praktično zadnji nevarnejši akciji na tekmi, Olimpiji namreč kljub menjavam ni uspelo zadeti tekmečeve mreže.

Članki iz rubrike