ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.06.2017 19:26:33

Mehičani in Portugalci prvi polfinalisti pokala konfederacij

Reuters
Nogometni reprezentanci Mehike in Portugalske sta prvi polfinalistki pokala konfederacij v Rusiji. Mehičani so si polfinale zagotovili z današnjo zmago z 2:1 proti gostiteljem turnirja, Portugalci pa s slavjem 4:0 nad zadnjeuvrščenimi v skupini A po vseh treh krogih Novozelandci.

Prvi polčas v Kazanu se je končal z neodločenim izidom. Ruse je v vodstvo popeljal Aleksander Samedov v 25. minuti, ko je z diagonalnim strelom zadel z desne strani. Minuto pred tem je s približno 20 metrov vratnico mehiškega gola zatresel Fedor Smolov.

Ta je v 17. minuti padel v kazenskem prostoru, sodniki pa so po ogledu posnetka s pomočjo tako imenovanega video sodnika ocenili, da ni šlo za najstrožjo kazen. To so Rusi zahtevali tudi v šesti minuti, ko je ob kontaktu v kazenskem prostoru Mehike padel Jurij Žirkov, a tudi takrat so ostali brez enajstmetrovke. Mehičani so izenačili v 30. minuti, ko je Nestor Araujo zadel z lepim strelom z glavo, ko je žogo poslal čez vratarja Igorja Akinfejeva.

Mehiški nogometaši so povedli v 52. minuti, ko je zadel Hirving Lozano, ki je na robu kazenskega prostora po dolgi podaji prehitel Akinfejeva in z glavo žogo usmeril v mrežo. Osem minut zatem so Mehičani prek Hectorja Morena znova zadeli, a so sodniki s pomočjo video sodnika ugotovili, da je šlo za prepovedan položaj in zadetek razveljavili.


V 68. minuti je na rusko žalost svoj drugi rumeni karton na tekmi dobil Jurij Žirkov, tako da so Mehičani do konca tekme imeli številčno prednost. Kljub temu so imeli Rusi v 72. minuti lepo priložnost za izenačenje, ko je sam pred vrata gostov prišel Igor Smolnikov, a žogo "iz prve" poslal čez gol. Tik pred koncem tekme je z roba kazenskega prostora na drugi strani močno sprožil Luis Reyes, a je bil Akinfejev na mestu.

V Sankt Peterburgu pa so Portugalci praktično že v prvem polčasu odločili zmagovalca. Prvi zadetek je v 33. minuti prispeval Cristiano Ronaldo, ki je bil nevaren tudi še v 24. in 27. minuti. Ronaldo je z zanesljivim strelom zadel z bele točke, potem ko je prekršek zakrivil Thomas Doyle. Pet minut zatem se je med strelce vpisal še Bernardo Silva, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru. Novozelandci so bili še najnevarnejši v šesti minuti, ko je Rui Patricio obranil poskus Chrisa Wooda iz kazenskega prostora.

Novozelandec je imel prvi lepo priložnost v drugem polčasu, a je v 60. minuti žogo z golove črte izbil eden portugalskih reprezentantov. Devet minut pozneje je na drugi strani nase opozoril Nani, ki pa je izgubil dvoboj z vratarjem kivijev Stefanom Marinovicem. Slednji pa je znova klonil v 80. minuti, ko ga je z lepim strelom v zgornji levi kot vrat premagal Andre Silva. Že v sodniškem dodatku je piko na i visoki zmagi postavil Nani z golom v spodnji desni kot.

V nedeljo ob 17. uri bosta na sporedu še odločilna boja v skupini B, in sicer Nemčija - Kamerun ter Čile - Avstralija. Čile in Nemčija imata pred zasledovalcema tri oziroma štiri točke prednosti.

* Skupina A:
- 3. krog: sobota, 24. junij:
Kazan: Mehika - Rusija                      2:1 (1:1)
St. Peterburg: Nova Zelandija - Portugalska 0:4 (0:2)

- lestvica:
 1. Portugalska    3   2   1   0   7:2    7
 2. Mehika         3   2   1   0   6:5    7
 3. Rusija         3   1   0   2   3:3    3
 4. Nova Zelandija 3   0   0   3   1:8    0

* Skupina B:
- 3. krog: nedelja, 25. junij:
17.00 Soči: Nemčija - Kamerun
17.00 Moskva: Čile - Avstralija

- lestvica:
 1. Čile           2   1   1   0   3:1    4
 2. Nemčija        2   1   1   0   4:3    4
 3. Avstralija     2   0   1   1   3:4    1
 4. Kamerun        2   0   1   1   1:3    0

Članki iz rubrike