Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.06.2017 12:57:28

Kekov pomočnik: Če je naslov državnega prvaka največ? Sploh ne, večji dosežek je ...

Na Reki slavje še vedno traja, prvi naslov hrvaškega prvaka bo v Kvarnerju odmeval kar še nekaj časa. Precej prahu, še posebej v Srbiji, pa je dvignil pomočnik trenerja Matjaža Keka, ki je neprecenljivo lovoriko postavil na drugo mesto.

Vejkoslav Miletić v teh dneh ni ravno priljubljen mož v Srbiji, s svojo izjavo za enega od hrvaških časopisov, ko je želel popihati na dušo vsem Hrvatom, obenem pa se je priskutil Srbom, je namreč svoj vojni dosežek postavil pred nogometnega.


"Zrušil sem srbsko letalo! V JLA sem se izučil za "strelo 2" (prenosni sistem protizračne obrambe), s katerim z ramena ciljate letalo. Na ličkem bojišču 1. novembra 1991 sem imel pri sebi ravno to "strelo 2". Ustrelil sem, kot bi rekli nogometaši, in ob vsesplošnem veselju soborcev zadel," je Miletić razlagal novinarju.

Miletić, sicer iz Zadra, se je že v prvih dneh vojne na Hrvaškem v t. i. Zbor narodne garde javil kot prostovoljec. Sodelovanje v vojni je že večkrat izpostavljal: "To so spomini, ki jih enostavno nikoli ne pozabiš. Tudi svojemu sinu sem pokazal točno mesto, kjer sem zrušil srbsko letalo. Kadarkoli grem tam mimo, mi zaigra srce in tudi celo telo. Tudi če bi mi uspelo narediti veliko trenersko kariero, bi bilo za mene sodelovanje v vojni največji dosežek v mojem življenju."

Članki iz rubrike