evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 21.06.2017 10:41:07

Nič ni sveto! Modrić goljufal z imenom svojega sina, njegove in ženine mahinacije preprosto osupnejo ...

Luka Modrić se je čez noč prelevil v državnega sovražnika številka 2 (prvo mesto je rezervirano za Zdravka Mamića), na dan pa prihajajo podrobnosti njegovih 'prekrškov'.

Po tem, ko je veliko prahu dvignil s spremenjenim pričanjem v prid Zdravka Mamića, ga je hrvaško tožilstvo bremeni suma lažnega pričanja, za nameček pa se je znašel na seznamu tistih nogometašev in trenerjev madridskega Reala, ki naj bi utajili davke. Tako se je pridružil Cristianu Ronaldu in Joseju Mourinhu. In kaj točno naj bi zagrešil hrvaški reprezentant? Tudi Modrić naj bi skrival del svojega prihodka, da bi se izognil plačevanju davkov.

Po informacijah iz španskih medijev, je Modrić le štiri mesece po prestopu v Real v Luksemburgu odprl podjetje, ki nosi ime po Modrićevem sinu Ivanu, vodila pa ga je njegova žena Vanja. Na račun tega podjetja so šli vsi prihodki iz Modrićevih sponzorskih pogodb z velikanoma, kot sta Nike in Nivea. Če k temu dodamo, da je davek na dobiček v Luksemburgu 1-odstoten, v Španiji pa znaša 30 odstotkov, potem je jasno veliko. Poleg tega so španske oblasti ugotovile, da leta 2012, 2013 in 2014 Modrić v davčnih napovedih ni prijavil nobenih prihodkov iz sponzorskih pogodb, čeprav je bilo seveda jasno, da ti obstajajo.

Modrić je imel težave z davkarijo že na Otoku, ko je igral za Tottenham, takrat je moral zaradi neplačanih davkov plačati pol milijonov evrov.

Članki iz rubrike