kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.06.2017 08:43:43

Zgodovinsko! Damir Skomina takole priznal zadetek po ogledu posnetka! Toda, po drugi strani ... (video)

Slovenski delivec pravice se je vpisal v anale svetovnega nogometa.

Damir Skomina je prvi, ki je na članski reprezentančni tekmi na kakem velike tekmovanju pod okriljem katere od vodilnih zvez priznal zadetek, ki so ga sodniki na igrišču sprva razveljavili. v 91. minuti so delivci pravice dosodili nedovoljen položaj ob čilski akciji za zadetek Eduarda Vargasa, toda Skomina je odredil pregled video posnetka in nato svojo odločitev preklical. Priznal je zadetek Čilencev, ki so tako na pokalu konfederacij z 2:0 premagali Kamerun. 

V zaključni akciji, v kateri je sodnik dvignil zastavico, o nedovoljenem položaju ni bilo ne duha ne sluha, saj sta ob strelu Alexisa Sancheza dva igrala Kameruna konkretno držala v igri Vargasa. Precej bolj tesno pa je bilo nekaj sekund prej, na začetku akcije, toda ogled video posnetka je pokazal, da ofsajda ni bilo. Zanimiva je gesta, s katero je Skomina dosegel zadetek, in ki je obšla svet kot nekaj novega; nekaterim všečnega, drugim ne. 

Posnetek dogajanja okrog Vargasovega zadetka vključno s Skominovo gesto in končno odločitvijo si lahko ogledate spodaj; vse skupaj se začne pri 3:10. No, je pa Skomina v prvem polčasu tudi kot že tretji sodnik na tem pokalu konfederacij razveljavil zadetek, ki so ga sprva priznali. Ponovno je bil v glavni vlogi Vargas, odločitev o nedovoljenem položaju pa je bila tako tesna in sporna, da so mnogi mnenja, da v tem primeru tehnologije ne bi smeli uporabiti. Bolj sporno in manj zgodovinsko dogajanje si lahko ogledate od 1:20.  

Značke: skomina, čile, kamerun

Članki iz rubrike