Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
0 14.06.2017 14:29:45

Fantastično! Atletico Oblaku daje pogodbo, kakršne klub ne pomni. Tri nove postavke naravnost osupnejo

Profimedia
Prodaja? Ne, ravno nasprotno. Atletico ima s slovenskim vratarjem povsem drugačne načrte.

Kot zatrjujejo dobro obveščeni španski viri, namerava madridski klub z Janom Oblakom narediti nekaj zelo podobnega kot s prvim zvezdnikom ekipe Antoinom Griezmannom. Ta je podpisal novo pogodbo do leta 2022, dobil izrazito povišico in šel z odškodninsko klavzulo v nebo, Atletico pa bi rad počastil tudi svojega prvega vratarja. Ne ker bi bilo to v tem trenutku nujno potrebno, temveč zato, ker si slovenski vratar to zasluži. 

Že drugič zapored je uradno najboljši vratar španske lige, in čeprav ima od lani podpisano pogodbo do leta 2021, vodilni možje Atletica po pisanju odlično obveščene španske Lavanguardie ne dovolijo, da bi Jan ostal eden najslabše plačanih članov udarne enajsterice. Zato so sestavili novo pogodbo in jo ponudili slovenskemu reprezentantu. Je še za leto daljša, torej do leta 2022, odškodninsko klavzulo bodo dvignili še nad sedanjih 100 milijonov evrov, po plači pa bo pred Slovencem le Griezmann. 

"Oblak ve, da bi ob prestopu v tujino zaslužil precej več, kot je zaslužil doslej. Tudi zato hoče Atletico preprečiti, da bi se Jan počutil slabo, ker bo ostal v Madridu. Zasluži si nekaj povsem drugega in klub mu bo to dal," je omenjenemu mediju zaupal vir blizu kluba, vse skupaj pa naj bi uradno potrditev dobilo zelo kmalu, ko naj bi skupaj z Oblakom, čigar pogodba bo precej boljša od vseh vratarskih v zgodovini kluba, precej izboljšano pogodbo podpisal tudi odkritje sezone 2016/17 Saul Niguez.   

Značke: oblak, atletico

Članki iz rubrike