Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2017 08:13:08
Deli članek:

Kdo zdaj tukaj laže? Odvetniki Cristiana Ronalda trdijo: Prijavil je vse prihodke. Toda ne vseh ... (!?)

Nogometaš madridskega Reala Cristiano Ronaldo je zavrnil obtožbe o utaji davkov. Tudi podjetje njegovega menedžerja Jorgeja Mendesa je v torek zvečer zavrnilo v obtožbe in poudarilo, da nikoli niso ogoljufali državne blagajne in da nogometaš tega nikoli ni poskušal.

Pristojno tožilstvo v Madridu je pred tem podalo prijavo zoper nogometnega zvezdnika, ki mu očitajo utajo davkov v višini skoraj 15 milijonov evrov. V primeru obtožbe Portugalcu grozi sedemletna zaporna kazen in denarna kazen v višini 28 milijonov evrov, ocenjujejo davčni strokovnjaki v Španiji.

Ronaldo ima ob tem predvsem nogometne skrbi. S Portugalsko ga v prihodnjih dneh namreč čaka nastop na pokalu konfederacij v Rusiji, ki se začenja v soboto.

"Ta obtožba je popolno presenečenje in nogometaš je prepričan, da ni pravična," pa je v njegovem imenu uvodoma povedal Ronaldov odvetnik Lobo Xavier in nadaljeval: "V njegovem primeru ne gre za prikrivanje prihodkov. Vse prihodke je prijavil, ampak očitno ne po kriterijih španskih oblasti. V letih pred tem jih je na enak način prijavljal v Veliki Britaniji. Igralec ni kršil španske zakonodaje ali finančnih pravil."

Kakopak številni trdijo, da gre za enak primer, zaradi katerega je bil na zaporno in finančno kazen obsojen Lionel Messi. "To je neumnost. Nemogoče ju je primerjati. Messijev primer je popolnoma drugačen, saj Argentinec ni prijavil nobenega prihodka. Popolnoma nobenega, vse je prikril. Ronaldo je prijavil tiste prihodke, za katere je mislil, da je to potrebno."