kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 25.05.2017 10:42:27

Zdaj ni več dvoma: Tudi Ronaldo utajil davke! Znesek ogromen, 30. junija pa odločitev, ali je ...

Reuters
Dan po tem, ko so potrdili status in kazen Lionelu Messiju, je udarilo tudi v Madridu. Pri portugalskem super zvezdniku kraljevega kluba.

Včeraj je špansko vrhovno sodišče potrdilo 21 mesecev zaporne kazni za ikono Barcelone, njegovemu očetu pa znižalo kazen na 15 mesecev. Oba sta za finančne mahinacije z nogometaševimi zaslužki obsojena pravnomočno, poročanje o pogojni kazni je napačno, pa čeprav argentinska oče in sin ne bosta odšla za rešetke. Tako pač določa španski zakon, po katerem kazni za prvi prestopek nenasilne narave ni treba odslužiti za rešetkami.

No, dan po tej odločitvi pa so najbolje obveščeni španski finančni mediji udarili z novico o tem, da je zdaj na vrsti tudi Cristiano Ronaldo. Dvoma ni več, Portugalec je utajil 8 milijonov evrov davkov, ki bi jih med letoma 2011 in 2013 moral plačati ob zaslužkih od trženja svoje podobe. Ronaldo je s svojimi svetovalci leta 2013 spoznal, da obstajajo nepravilnosti in je način poslovanja popravil, vendar pa osmih milijonov za nazaj ni poravnal.

Kaj to pomeni? Tožilstvo se mora odločiti, ali gre glede na okoliščine za birokratsko napako in neporavnan dolg, ob čemer bi Portugalec zgolj moral poravnati teh osem milijonov s pripadajočimi obrestmi. Lahko pa se odloči, da gre za prevaro, in v tem primeru bi Ronaldu grozila zelo podobna kazen, kot jo je dobil njegov veliki "prijatelj" Messi. Odločitev tožilstva po zagotovilih španskih medijev pričakujejo 30. junija.    

Značke: real, ronaldo, davki

Članki iz rubrike