kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.05.2017 19:15:25

Mainz odpustil trenerja Schmidta

vszi
Martin Schmidt je že deseti trener letošnje bundeslige, ki je izgubil službo. Vodstvo nemškega prvoligaša Mainza, ki se je le za las izognilo izpadu v nižjo ligo, je danes prekinilo sodelovanje s 50-letnim Švicarjem, ki je ekipo prevzel februarja 2015. A Schmidta je s položaja odneslo šest porazov v zadnjih desetih tekmah.

Schmidt je imel sicer z Mainzem še eno leto veljavno pogodbo, vendar ni zadovoljil velikih apetitov klubskega vodstva. Moštvo je prvenstvo končalo na 15. mestu, pred izpadom v nižjo ligo pa ga je rešila le boljša gol razlika v primerjavi s tekmeci. Poleg Schmidta so ekipo zapustili tudi njegovi pomočniki. Za njegovega naslednika bo Mainz po poročanju nemških medijev najverjetneje imenoval dosedanjega trenerja U-23 Sandra Schwarza. V bundesligi je zgolj polovica od 18 klubov sezono do konca pripeljala brez menjave trenerja.

Wolfsburg je odpustil Dietra Heckinga, nato še Valeriena Ismaela. Ekipo, ki je končala na 16. mestu bundeslige in jo čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek, je prevzel Nizozemec Andries Jonker. Werder Bremen je odpustil Viktorja Škipnika, Hamburg pa Bruna Labbadio. Predčasno so pogodbe s trenerji prekinili še Ingolstadt (Markus Kauczinski), Darmstadt (Norbert Meier), Augsburg (Dirk Schuster), Borussia Moenchengladbach (Andre Schubert) in Bayer Leverkusen (Roger Schmidt).

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike