nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 17.05.2017 12:14:47

Nor zaključek sezone v premier ligi: Bo za ligo prvakov potrebna dodatna tekma Arsenala, Liverpoola ali Manchester Cityja?

Reuters
Še en krog je ostal do konca sezone v angleški premier ligi. In medtem ko si je Chelsea že zagotovil naslov državnega prvaka je boj za ligo prvakov še kako odprt.

Iz dvoboja štirih moštev, ki so se še nedolgo nazaj borile za dve prosti mesti za ligo prvakov (Chelsea in Tottenham sta si jo že zagotovila), je s slabim zaključkom kot prvi izpadel Manchester United, ki bo sezono končal na šestem mestu na lestvici, a si seveda lahko ligo prvakov zagotovi v primeru zmage v finalu lige Europa proti Ajaxu

Preostali trije klubi, ki se borijo za dve prosti mesti, ki še zagotavljata ligo prvakov (tretje mesto vodi v skupinski del, četrto zadnji krog kvalifikacij) so Manchester City, Liverpool in Arsenal. 

V najboljšem položaju je četa Pepa Guardiole, ki bi si v primeru zmage nad Watfordom zagotovila tretje mesto na lestvici, v primeru remija pa vsaj četrto mesto. Liverpool mora za mesto med prvimi štirimi izenačiti Arsenalov rezultat z zadnjega kroga. Kloppova četa igra doma z izpadlim Middlesbroughjem, Wengerjevi varovanci doma z Evertonom. 

A lahko se zgodi, da bo za določitev zadnjega potnika v ligo prvakov potrebna še ena tekma. Pravilnik premier lige namreč pravi, da v primeru, če sta dve ekipi na koncu izenačeni po točkah, razliki v zadetkih in doseženih zadetkih, odloča dodatna tekma. In prav to bi se lahko zgodilo.

Kako? Poglejmo vse možne razplete ... 

Dodatna tekma med Arsenalom in Liverpoolom: 

Arsenal - Everton 1:1 

Liverpool - Middlesbrough 0:2 

Dodatna tekma med Manchester Cityjem in Liverpooom: 

Watford - Manchester City 3:3 

Liverpool - Middlesbrough 3:0 

Dodatna tekma med Manchester Cityjem in Arsenalom: 

Watford - Manchester City 4:0 

Arsenal - Everton 1:0 

V primeru uresničitve katerega izmed zgoraj omenjenih scenarijev, bomo videli še 39. krog. Možnosti za kaj takšnega so sicer zelo majhne, a vendarle ... 

Članki iz rubrike