evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 06.05.2017 21:23:41

Šok za Rijeko: Dinamo spet v igri za naslov

Grega Wernig
V 32. krogu hrvaškega prvenstva je Rijeka gostovala v Zagrebu, kjer se je pomerila z Lokomotivo.

Varovanci trenerja Matjaža Keka na enaintridesetih tekmah letošnje sezone niso niti enkrat izgubili, s 24 zmagami in sedmimi remiji pa so si na vrhu lestvice priigrali že osem točk prednosti pred serijskim prvakom Dinamom.

Danes so gostovali v Zagrebu, kjer so merili moči s šestouvrščeno Lokomotivo. Glede na igre reške zasedbe je le malokdo pričakoval, da bi v prestolnici lahko imela pretirane težave, toda znano je, da domača zasedba tesno sodeluje z Dinamom, zato so njeni igralci dali še več od sebe.

A jih je imela, gostom namreč nikakor ni uspelo sestaviti nevarnega napada. Predvsem je manjkalo kreativnosti in idej, s katerimi bi prebili domačo obrambo. Ko so vsi pričakovali, da se bo dvoboj končal brez zadetkov, pa so Rečani doživeli pravi mali šok.



Po predložku s kota je glavni sodnik pokazal na belo piko za domače. Andrijašević je povsem brez potrebe za roko povlekel Karimija, ki je padel. Sodniška odločitev je bila za mnoge prestroga, tako da se bo o dosojeni enajstmetrovki govorilo še kar nekaj časa.

Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Majer in Rijeki prizadejal prvi poraz v sezoni, s tem pa se je v dirko za naslov spet vrnil Dinamo, ki je že v četrtek s 3:0 slavil v Zaprešiću. Roman Bezjak je igral od 56. minute, Matica Črnica ni bilo v postavi Rijeke.

Rijeka ima štiri kroge pred koncem sezone še pet točk prednosti. Že v soboto pa se bo na svojem igrišču pomerila s Hajdukom, medtem ko v zadnjem krogu gostuje na Maksimirju. Na Hrvaškem se torej obeta spektakularna končnica.

Članki iz rubrike