Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 27.04.2017 17:17:22

Barcelona: Ugriznil ga je, cena bo nižja!

Nekdanji izvršni direktor Liverpoola Ian Ayre je razkril nekaj podrobnosti o prestopih igralcev, ki jih je opravil, ko je bil zadolžen za pogajanja s klubi.

"Najtežji prestop je bil odhod Luisa Suareza v Barcelono," je dejal Ayre. Poleti 2014 je bilo vse pripravljeno, da se Suarez za skoraj 90 milijonov evrov (75 mio funtov) preseli v Katalonijo. "Pogajanja so bila zelo težka, kajti cena je bila visoka," je govoril nekdanji direktor Redsov. In Suarez se je res preselil na Nou Camp, čeprav je na svetovnem prvenstvu ugriznil Girgioa Chielinija na svetovnem prvenstvu. "Nihče v Liverpoolu ni želel, da Suarez odide, toda znesek je bil previsok, da ga ne bi pustili. Poleg tega, pa je med pogajanji Suarez na svetovnem prvenstvu še nekoga ugriznil," je razkril Ayre in nadaljeval: "Spomnim se, da me je med tisto tekmo, takoj ko je Suarez ugriznil nasprotnika poklical športni direktor Barcelone in mi dejal: 'Prijatelj moj, ugriznil je nekoga. Zdaj ne more biti taka cena.' Odvrnil sem mu: 'Že takrat, ko ste poslali ponudbo je pred tem ugriznil nekoga'. Veliko je bilo govora tudi o tem, da bi bil Alexis Sanchez del transferja med nami in Barcelono. Vse je bilo urejeno in Alexis ni pristal v Liverpoolu samo zato, ker sta on in njegova žena želela živeti v Londonu."
Pred dvema letoma (februarja 2015), pa je bila velika možnost, da bi v Liverpoolu pristal danes eden najboljših igralcev lige Dele Alli. Toda Liverpool ni hotel plačati odškodnine, ki jo je zahteval Allijev njegov tedanji klub MK Dons. Alli je odraščal kot navijač Liverpoola in se je celo srečal s tedanjim trenerjem Redsov Brendanom Rodgersem. Toda Mk Dons je zahteval šest milijonov evrov (5 mio funtov) in Alli je odšel v Tottenham. "Nismo verjeli, da bi se lahko Alli razvil v takega igralca. Pri 18-letniku nikoli ne veš in ocenili smo, da je odškodnina previsoka. Danes je lahko reči, da bi ga lahko imeli v klubu, toda koliko igralcev kupiš, pa potem ni nič iz njih?" je razložil Ayre. Po svoje ima prav.   



Članki iz rubrike