Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 22.04.2017 16:52:53

Sta to zadetka, ki bosta Keku in Rijeki prinesla prvi naslov v zgodovini? (video)

Grega Wernig
Ob 15. uri se je začel 237 'vječni derbi' med Dinamom in Hajdukom, na katerem si je želel Dinamo priti do jubilejne 100. zmage na največjem hrvaškem obračunu, toda ...

Četudi imata oba hrvaška velikana precej navijačev na sončni strani Alp, je tekma pomembna tudi zaradi možnosti Rijeke v boju za naslov prvaka. Matjaž Kek je Rečane spravil v izjemen položaj, zdaj pa mu je kot kaže uslugo naredil še klub iz Dalmacije, ki je v Maksimirju Zagrebčanom odščipnil tri pomembne točke ob zmagi z 0:2.

Prvi zadetek je na tekmi zabil Splitčan Ante Erceg, ki je izkoristil podajo z glavo Marka Futacsa ter z veliko sreče nato premagal vratarja Dinama Dominika Livakovića. Veliko vlogo pa je z nekaj bravoroznimi obrambami imel tudi Hajdukov vratar Dante Stipica. Potem pa je ob koncu srečanja za drugi zadetek Hajduka poskrbel še Marko Futacs, eden od junakov 237. derbija med obema moštvoma.

Tekma seveda ni minila brez incidentov s strani obeh navijačev. Najprej so dvoboj z metanjem pirotehničnih sredstev prekinili navijači Hajduka, nato v 70. minuti še domači pristaši.

hajduk nm
Nikola Miljković

S to zmago Hajduka ima Matjaž Kek priložnost, da ob zmagi na sosedskem derbiju pri Istri pobegne Dinamu na pet ob remiju ter na 7 točk razlike ob zmagi, kar bi predstavljalo že skorajda neulovljivo prednost pred koncem prvenstva. 

Z naslovom, prvim v zgodovini Rijeke, bi bil Matjaž Kek deležen tako rekoč mitskega statusa v tem hrvaškem obalnem mestu.

Članki iz rubrike