franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.04.2017 08:24:38

Sloviti Predrag Mijatović: Povem vam, kaj vse je Izet Rastoder naredil za Olimpijo …

Profimedia
Pogovarjali smo se s slovitim Predragom Mijatovićem, nekdanjim zvezdnikom velikega madridskega Reala.

Predrag Mijatović na Bonifiki! To je informacija, ki je v zgodnjem torkovem popoldnevu odjeknila na sončni strani Alp in seveda sprožila številna ugibanja, namigovanja. Kaj črnogorski zvezdnik svetovnega nogometa počne na Obali? Je mar mogoče, da se obeta senzacija velikih razsežnosti in se bo pridružil koprskemu projektu? Vprašanj je bilo še več, a pri njih nismo želeli ostati. Hoteli smo odgovore in si nadvse prizadevali, da bi do njih tudi prišli. Trud se je nam je obrestoval. Uspelo nam je, da si je nekdanji nogometaš in športni direktor madridskega Rela, ki je bil leta 1998 edini strelec v finalu lige prvakov proti Juventusu in je kraljevemu klubu po 32 letih spet vrnil najprestižnejšo lovoriko, odtrgal nekaj minut za edini športni časnik v Sloveniji.

Popolnoma jasno je, da nas najprej zanima, kaj je pravi razlog vašega prihoda v pristaniško mesto?
V Slovenijo sem prišel zaradi mojega prijatelja Izeta Rastoderja. Bil sem pri njem v Ljubljani, in ker poznam tudi Borisa Popovića, sem izkoristil priložnost in ga obiskal z namenom, da bi se tudi jaz prepričal o tem, ali je koprska nogometna infrastruktura res takšna, kot so mi govorili že številni.

In kakšno je vaše mnenje o Bonifiki?
Mislim, da je to fantastična zgodba. Bonifika je čudovita, njena celotna vsebina je fenomenalna. Česa takega že dolgo nisem videl, še zlasti to velja za našo regijo, za prostore nekdanje skupne države. Vse skupaj je res izjemno in nadvse sem vesel, da obstajajo takšni ljudje, kot je Boris Popović, ki ima obilo volje, zagnanosti in vizijo, da uresniči idejo o takšnem športnem kompleksu. Ne govorim le o nogometu, ampak o vseh športih, zadovoljil je apetite vseh oziroma večine ljudi.


Mnogi so prepričani, da je kompleks že na tako visoki ravni, da bi lahko gostil tudi priprave uglednih klubov, a so tudi takšni, ki temu nasprotujejo. Z utemeljitvijo, da je v središču mesta, trenerji pa za priprave najbolj pogosto iščejo mirna okolja. Kaj menite vi?
Menim, da je Bonifika idealno prizorišče za priprave vrhunskih ekip. Ker ponuja zares vse potrebne pogoje. Pravite, da položaj morda ni primeren? Jaz razmišljam drugače. Bližina mesta se mi zdi pomembna. Med osrednjim delom priprav se mi popolna izolacija ne zdi nujna. Nič slabega ni, če igralci med treningi in dolgim bivanjem ter nenehnim druženjem v hotelu malce zapustijo svojo bazo in začutijo vsakdanji utrip okolice. Da lahko spijejo kavo, se malce sprehodijo, sprostijo ... Zato je zame ta športni center v Kopru zares idealen za priprave.

...

V zadnjem času se pri nas precej govori o tem, da bi utegnil Milan Mandarić po koncu sezone zapustiti Ljubljano, in eden od mogočih scenarijev je ta, da bi se na čelo Olimpije vrnil vaš prijatelj. Veste vi mogoče kaj več, vam je Izet Rastoder morda razkril karkoli v zvezi s tem?
Ta zgodba se mi zdi nekaj podobnega, kot govorice o tem, da je Jose Mourinho pripotoval v Zagreb spremljat Ivana Perišića, ki sploh ni igral. Vsaj kolikor je meni znano, je tako. Izet je bil v klubu in se umaknil, mesto je prepustil nekaterim novim ljudem. To je dejstvo, in kolikor ga poznam, nima več ambicij, da bi se vrnil in vnovič prevzel Olimpijo. Vem pa, kako zagnano se loti vsakega posla, in Olimpija pri tem nikakor ni bila izjema. In niti najmanjšega dvoma ni o tem, da je kot predsednik opravil sijajen posel. Vodenje kluba je prevzel, ko je bil v težkem položaju, v razsulu, in ga vrnil na mesto, kamor spada. Opravil je, kot radi pravimo, najbolj umazan in hkrati tudi najpomembnejši del posla, zaradi česar si zasluži pohvale.

CELOTEN INTERVJU S ČRNOGORSKO LEGENDO SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike