cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 13.04.2017 12:21:15

Drogba postal igralec in solastnik ameriškega nižjeligaša

Nekdanji nogometni reprezentant Slonokoščene obale Didier Drogba bo svojo avanturo onstran Atlantika nadaljeval v vrstah nižjeligaškega moštva Phoenix Rising. Devetintridesetletnik bo skušal klubu pomagati pri uresničitvi sila ambicioznega načrta - postati del elitne severnoameriške profesionalne nogometne lige MLS.

Drogba, ki je zvezdniški status dobil skupaj z londonskim Chelseajem, je bil v svoji bogati karieri tudi član moštev, kot so Le Mans, Guingamp, Marseille, Shanghai Shenhua in Galatasaray. Onstran Atlantika pa je igral za kanadsko ekipo Montreal Impact.


Drogba je s Chelseajem leta 2012 osvojil ligo prvakov. Član londonske ekipe je bil tudi do konca sezone 2014/15, ko mu je pogodba potekla. Za Slonokoščeno obalo je na 106 tekmah dosegel 66 zadetkov.

Dvakratni najboljši afriški nogometaš leta bo imel v franšizi iz Arizone dvojno vlogo, eno sezono bo najprej igral za ekipo iz Arizone, hkrati pa bo tudi del vodstvene ekipe, saj se je odločil del svojega premoženja investirati v to ameriško moštvo ter tako postati eden izmed solastnikov. Vodilni v tem moštvu namreč nameravajo zgraditi nov stadion, kar je prvi predpogoj za članstvo v elitnem prvenstvu MLS.

Značke: nogomet, zda

Članki iz rubrike