petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 11.04.2017 15:54:31

Ranieri prvič o tem, kdo stoji za njegovo odstavitvijo

Reuters
Potem ko je v prejšnji sezoni malčka iz Leicestra senzacionalno pripeljal do naslova angleškega prvaka, je po izjemno slabih rezultatih v tej sezoni Claudio Ranieri dobil odpoved.

Ranieri je dobil odpoved pred poldrugim mesecem, 23. februarja, takrat je lisice pustil tik nad vodo, le točko nad območjem izpada, v osmini finala lige prvakov pa je s svojimi varovanci izgubil prvo tekmo v Sevilli.

Zamenjal ga je njegov dotedanji pomočnik Craig Shakespeare in povsem preporodil ekipo, ki je kar preko noči začela igrati po šampionskih notah - začela je kazati podobo iz prejšnje sezone. Nogometaši Leicestra Cityja so po odhodu Ranierija zmagali na šestih od sedmih tekem, močno popravili svoj položaj na lestvici Premier lige, za nameček pa so na domači tekmi osmine finala lige prvakov nadoknadili zaostanek za Sevillo in se uvrstili med osem najboljših moštev na stari celini.

Glede na potek dogodkov se je v javnosti začela širiti zgodba, da so Ranierija izdali njegovi igralci, da pod njegovim vodstvom enostavno niso želeli več nadaljevati v istem slogu, da so bojkotirali njegov način dela ter njega osebno, da so se ga s serijo slabih iger in porazov preprosto želeli rešiti. Če je bilo oziroma bi bilo vse to res, potem je igralcem načrt v popolnosti uspel. Videti je tako, saj po menjavi trenerja igrajo odlično.

Ranieri je nedavno gostoval na angleški televiziji in odločno zavrnil takšna namigovanja, prepričan je namreč, da igralci niso imeli nič z njegovo odstavitvijo. "Tega ne morem verjeti. Ne, ne, ne. Morda igralci zaradi nekih drugih težav niso dali od sebe 100 odstotkov. Res je tudi to, da je bil začetek te sezone za naš klub povsem drugačen, saj smo v pripravljalnem obdobjem obkrožili svet in igrali z največjimi moštvi," je razlagal 65-letni italijanski strateg.



"O tem sem slišal veliko zgodbic," je na neposredno vprašanje, ali ga je izdal nekdo iz kluba, odgovoril Ranieri in nadaljeval: "Res bi bil lahko nekdo iz kluba, nekdo iz ozadja..."

Ne glede na vse, Ranieri ohranja Leicester City v svojem srcu: "Še enkrat bi se rad zahvalil vsem navijačem. Po osvojenem naslovu prvaka sem prejel toliko daril, tudi rož, da je bila moja hiša polna."

V dobrih igrah njegovih nekdanjih varovancev po njegovem odhodu vidi tudi svoje delo: "Vidim, da moje metode še vedno delujejo. Vesel sem, da fantje še vedno igrajo v sistemu, v katerega sem jih jaz vpeljal. Težave na začetku sezone sem pravzaprav predvidel, saj je bilo po osvojenem naslovu očitno pomanjkanje motivacije. Igralci bi morali bolje razumeti kaj se dogaja, morali bi si prečistiti glavo."

Leicester City je danes v angleški Premier ligi na 11. mestu, jutri pa ga v Madridu z Atleticom čaka prva četrtfinalna tekma lige prvakov.

Članki iz rubrike